Nieuws

Leidense Catharinabrug wint European Concrete Award

De Catharinabrug heeft in de categorie Civil Engineering de European Concrete Award gewonnen. Met een lengte van 36 meter en een slankheid van 1:81 is deze brug de slankste en langste UHSB-brug van Nederland.

De brug is van bovenaf gezien S-vormig en heeft een dubbel gekromd dek. De nieuwe brug verbindt zo een reeds bestaand winkelgebied met de nieuwe winkelstraat Catharinasteeg. Door de eisen van de doorvaarhoogte en het hellingspercentage was het nodig een zeer dun brugdek te maken. DP6 architectuurstudio kwam daardoor op het idee een Ultra Hoge Sterkte Beton-brug te ontwerpen en benaderde Pieters Bouwtechniek vanwege hun ervaring met het materiaal. 
De brug is met uiterste precisie gerealiseerd door aannemer Gebr. Schouls midden in de historische binnenstad gerealiseerd. Jan Versteegen van Pieters Bouwtechniek is zeer tevreden met het eindresultaat: "Door de intensieve samenwerking en het delen van specifieke kennis in het team van DP6, Hi-con, Pieters en Schouls is het onhaalbare mogelijk gebleken."

 Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel