Nieuws

Hoofddorp krijgt er 134 woningen bij

Dura Vermeer en Bouwinvest REIM tekenden woensdag op de Provada een hoofdlijnenovereenkomst voor 134 vrije sector huurwoningen in de nieuwbouwwijk Tudorpark in Hoofdorp.

Dura Vermeer is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw. Het Tudorpark is een opvallend gebied door de uitzonderlijke Engelse landstijl architectuur en de hoge duurzaamheidsambities. Dura Vermeer ontwikkelt en realiseert in het gebied circa 600 woningen in de nieuwbouwwijk Tudorpark in Hoofddorp. Hiervan neemt het Bouwinvest Residential Fund 98 eengezinswoningen en 36 meergezinswoningen af per eind 2018.

Beleggingsobject

Vanaf 2014 ontwikkelde Dura Vermeer dit park in samenwerking met woningcorporatie Ymere. Ymere richt zich op de sociale huurwoningen, Dura Vermeer legt zich toe op de koopwoningen en vrije sector huurwoningen. Bouwinvest belegt met deze overeenkomst in 134 duurzame vrije sector huurwoningen (met een EPC van maximaal 0,2) die turn key worden opgeleverd. De bouw start in oktober 2017.

Karakteristieke wijk

De nieuwbouwwijk is gebouwd in de karakteristieke Engelse Tudorbouwstijl; het vorstenhuis Tudor regeerde van 1485 tot 1603. De stijlkenmerken worden tot in detail doorgevoerd. Die zijn ook vastgelegd in het ambitiedocument met de gemeente Hoofddorp.

Deel dit artikel