Nieuws

Timpaan en Hermes Project gekozen voor ontwikkeling appartementen Bergschenhoek

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Lansingerland heeft definitief de opdracht voor de ontwikkeling van 36 nieuwbouw vrije-sector-huurappartementen van Parkzoom 4 in Bergschenhoek gegund, aan de ontwikkelcombinatie van Timpaan Hoofddorp uit Rijsenhout en Hermes Project uit Berkel en Rodenrijs.

Volgens de gemeente biedt het plan ‘een overtuigend integraal concept dat met een eenduidige vormentaal leidt tot een helder en aansprekend karakter van het gebouw.’ De visie op duurzaamheid sluit bovendien goed aan bij de ambitie van de gemeente.

 

Energieneutraal en toekomstbestendig wonen

Appartementengebouw Parkzoom 4 is uiterst duurzaam ontworpen: het gebouw is energieneutraal en uiteraard gasloos, er zijn bouwmaterialen en –methoden geselecteerd met een zo laag mogelijke milieu-impact. Daarnaast gaan de materialen lang mee en verouderen ze op een mooie manier. Er wordt ook veel aandacht besteed aan klimaatadaptatie door regenwater voor een langere periode vast te houden op eigen grondgebied, voordat het op het open water wordt geloosd. Omwonenden en belangstellenden zullen in een later stadium voor een informatieavond worden uitgenodigd.

Deel dit artikel