Nieuws

P+R-garage in 's-Hertogenbosch in modern jasje gestoken

De nieuwe P+R-garage bij station ’s-Hertogenbosch is per 31 augustus geopend. Deze tweelaagse garage biedt ruimte aan 800 auto’s, twee keer meer dan de 370 parkeerplekken die er op het oude parkeerterrein aanwezig waren. De garage wordt geëxploiteerd door Q-Park.

De parkeergarage is ontwikkeld in opdracht van NS Stations en strekt zich uit over een lengte van 500 meter langs het spoor. Bij de ontwikkeling is aandacht geschonken aan inpassing in de omgeving. Zo is de betonnen vloer voorzien van een vloerschildering van groene bomen, wat het uitzicht voor omwonenden prettiger moet maken als de parkeerplekken leeg zijn. 

 

Ook is de gevel van de benedenverdieping voorzien van klimplanten, om de buitenkant aantrekkelijker te maken, en zijn aan de zijkanten van de bovenverdieping platen aangebracht, waardoor koplampen van auto's niet bij huizen aan de overkant naar binnen schijnen. Ten slotte is de parkeergarage met vier toegangsdeuren uitgerust om de toegankelijkheid voor omwonenden en hun gasten te vergemakkelijken.

 

De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft, in overleg met omwonenden, nog meer voorstellen gemaakt voor een goede inpassing in de buurt. Zo start begin 2018 de aanleg van nog meer groen, speelplekken en bankjes rondom de parkeergarage.

 

De tarieven voor parkeren en abonnementen zijn identiek aan de oude situatie, namelijk voor een maximaal dagtarief voor treinreizigers van 5,59 euro. Meer informatie over de parkeertarieven en abonnementsopties is te vinden via de website van Q-Park.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel