Nieuws

Speeltoestel voor zestigplussers in Zutphen

Als iedereen regelmatig zou bewegen zouden we ons fitter, gezonder en mentaal beter voelen. Dat geldt voor jongeren, maar zeker ook voor zestigplussers. Beheerder Eazzis nam als eerste recreatieondernemer het initiatief om een Yalp-toestel voor senioren te plaatsen. 

Speeltoestel voor zestigplussers in Zutphen


Sporten in de buitenlucht


Op vakantiepark Vesting de Bronsbergen kunnen mensen van alle leeftijden vanaf nu sporten in de buitenlucht. Vakantiepark Vesting de Bronsbergen ligt aan de rand van Zutphen, midden in een natuurlijke omgeving tussen de meren. Directeur van Eazzis Johan Evelein vertelt over zijn keuze om een speeltoestel voor ouderen aan te schaffen. "Samen met mijn team ben ik dagelijks bezig om gasten een onvergetelijke en ontspannen vakantie te bezorgen. Het aantal zestigplussers in Nederland blijft de komende jaren stijgen en met de aanschaf van nieuwe faciliteiten spelen wij hier dan ook graag op in. Naast de bestaande wandel- en fietsmogelijkheid hebben wij nu een mooi beweegtoestel voor de vakantiegangers. Bewegen is belangrijk op iedere leeftijd en gaat beter wanneer de omgeving daartoe uitdaagt." Het speeltoestel is dan ook meer een beweegtoestel of sportfaciliteit te noemen. Op het toestel zijn honderden oefeningen mogelijk en het speelt in op de behoefte van ouderen om meer te sporten en op een laagdrempelige manier nieuwe mensen te ontmoeten tijdens de vakantie.

Normaalste zaak van de wereld


Dinsdag 25 juni kwam Olga Commandeur een demonstratie geven op het toestel op vakantiepark Vesting de Bronsbergen en verricht zij samen met Piet Paulusma de officiële openingshandeling. Olga Commandeur; "Met een demonstratie en fysieke training laat ik dan zien hoe leuk bewegen op het toestel eigenlijk is. Bewegen voor zestigplussers moet de normaalste zaak van de wereld worden. Ook op vakantie! Gelukkig is dat ook het geval en bewegen we steeds meer in de buitenlucht. Met het concept 'Ouderen in Beweging' wil ik heel Nederland graag overtuigen van het nut van bewegen. Bewegen is zo ontzettend belangrijk om gezond en fit te blijven. Mijn droom is om de cultuuromslag te realiseren die nodig is om senioren in beweging te brengen."Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel