Nieuws

Fietsstadverkiezing ook gericht op fietsparkeerbeleid

De Fietsersbond reikt in het kader van de Fietsstadverkiezing twee extra prijzen uit. Deze prijzen zijn respectievelijk voor de gemeente met de beste cijfermatige onderbouwing van haar fietsparkeerbeleid en de best samenwerkende regio. De beide prijzen zullen worden uitgereikt op het Fietsstad-symposium: Bikenomics op 13 oktober aanstaande.

Fietsparkeerbeleid

Op het gebied van fietsparkeren hebben gemeenten een belangrijke taak. Deze taak wordt steeds vaker vervuld met grootschalige gebouwde voorzieningen, naast vaak wat kleinere straatlocaties. Maar hoe financier je dit als gemeente en hoe zorg je ervoor dat je dit kan blijven financieren? Kies je er als gemeente wellicht bewust voor om een fors deel van de kosten te dragen, maar met welke motivatie doe je dat dan? De gemeente die dat het best kan onderbouwen ontvangt de prijs.


S
amenwerking

Fietsbeleid wordt in Nederland vooral gevoerd door gemeenten, maar de rol van regionale samenwerkingsverbanden wordt steeds sterker. In de regio’s weten gemeenten elkaar vaak goed te vinden als het gaat om fietsbeleid. Met deze extra prijs hoopt de Fietsersbond goede voorbeelden van samenwerking te verkrijgen waar andere regio’s weer profijt van kunnen hebben bij de aanpak van hun fietsplannen.


Termijn voorinschrijving verlengd tot 1 september 2016

De winnaars van beide prijzen zullen worden gekozen uit de gemeenten die zich ingeschreven hebben voor de titel Fietsstad 2016. Omdat deze extra prijzen pas nu bekend worden heeft de Fietsersbond besloten de termijn voor inschrijving te verlengen tot 1 september 2016.


Over de Fietsstadverkiezing

Elke twee jaar reikt de Fietsersbond de titel Fietsstad uit aan een gemeente die zich onderscheidt door prima fietsbeleid. In 2016 staat het thema 'Bikenomics, de waarde van de fiets' centraal. 

De Fietsstadverkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door Dura Vermeer, Advin en Keypoint.


Over het Fietsstadsymposium

Meer informatie over het Fietsstadsymposium dat op 13 oktober 2015 in Utrecht wordt georganiseerd vindt u op fietsstad.fietsersbond.nl/symposium


Het Fietsstadsymposium wordt mede georganiseerd door Acquire Publishing b.v. Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel