Nieuws

Korting op parkeertarief voor auto met A-label

Automobilisten met een ‘label A auto’ rijden milieuvriendelijker en kunnen nu voordeliger parkeren bij parkeergarage Lijnbaan in Rotterdam. Onder de naam Eco Parking introduceert Interparking sinds 1 juni korting voor schone auto’s. Interparking is hiermee de eerste parkeerexploitant in Europa die voordeel op het parkeertarief introduceert op basis van het energielabel.

Lager tarief, schonere binnenstad

Eco Parking zorgt voor een win-winsituatie. Enerzijds heeft de parkeerder voordeel op het parkeertarief, anderzijds zorgt het voor een schonere binnenstad. Hiermee worden twee belangrijke milieuaspecten gecombineerd:

  • 1. Het stimuleren van milieuvriendelijk rijgedrag
  • 2. Het reduceren van de uitstoot van CO2

Kentekenherkenning 

Zodra een automobilist de parkeergarage Lijnbaan inrijdt is zijn korting bekend. Dit is mogelijk dankzij een kentekenherkenningsysteem dat het energielabel vaststelt. Dit gebeurt via een koppeling met de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Vervolgens krijgt de parkeerder een speciaal Eco Parking-ticket dat recht geeft op € 0,40 korting per uur bij energielabel A. Zodra de parkeerder afrekent bij de betaalautomaat is de totale korting zichtbaar. Parkeerders kunnen ook van tevoren het energielabel van het eigen voertuig opzoeken, via de website van RDW: www.rdw.nl.

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel