Nieuws

In Pakistan interesse voor 'HERE' parkeerballon

De ‘HERE’- ballon die in Zuid-Korea wordt gebruikt om vrije parkeerplaatsen te duiden, wordt wellicht ook in Lahore (Pakistan) ingezet.

In navolging van het ‘HERE' - concept dat in Zuid –Korea een groot succes is, is het gemeentelijk  parkeerbedrijf van Lahore een onderzoek gestart of deze ballonnen ook op parkeerterreinen in hun stad ingezet kunnen worden.


De met helium gevulde ballonnen zweven boven de vrije parkeerplaatsen. Zodoende is vanaf grote afstand zichtbaar waar een vrije parkeerplaats te vinden is. Als een auto parkeert wordt de balloon naar beneden getrokken (de auto rijdt over het touw waaraan de balloon bevestigd is). Pakistan onderzoekt of de ballonnen ook geschikt zijn om het zoekverkeer te verminderen in hun steden. Momenteel wordt onderzocht hoe lang een heliumballoon blijft zweven. “We will have to test whether the idea is practical or not considering our weather conditions. If deemed feasible, these balloons will be tested in another three months in all parking lots,”  


Lees het hier gerelateerde artikel over de HERE-ballonnen.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel