Nieuws

Wonen in Bodegraven is gewild en dus wordt er verder gebouwd

De verkoop van de eerste twee fases in de wijk Weideveld in Bodegraven gaat zo voorspoedig dat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en gebiedsontwikkelaar Timpaan een overeenkomst aangaan voor de stedenbouwkundige invulling voor nog twee woonvelden.

Ingeborg de Jong, directeur van Timpaan, en Jan Leendert van den Heuvel, wethouder van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, hebben op 31 mei de overeenkomst ondertekend voor fase 3 en 4 in Nieuw Weideveld. Dit gebeurde op de stand van Timpaan op de Provada, de grootste vakgoedbeurs in Nederland. In fase 3 worden 59 woningen gebouwd, waarvan de laatste 11 rijwoningen vandaag in de verkoop komen.  Fase 4 omvat 36 bijzonder duurzame en energieneutrale koopwoningen.

Duurzaam denken

Om voorbereid te zijn op de toekomst is er speciale aandacht voor de duurzaamheid van de woningen. De woningen worden allemaal minimaal Zeer Energie Neutraal (ZEN-woning) uitgevoerd met optimale isolatie en een uitgekiend ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Optioneel kunnen de woningen uitgevoerd worden als energieneutrale of Nul-op-de-Meterwoningen. De 36 woningen van fase 4 zullen geen aansluiting op het gasnet krijgen en zijn allen energieneutraal.

Samenwerking

Timpaan ontwikkelt gezamenlijk met Syntrus Achmea Real Estate & Finance die eind vorig jaar 50 bouwrijpe kavels van Timpaan heeft verworven ten behoeve van vrije sector huurwoningen. De huurwoningen worden gebouwd door Klok Wonen. De 140 koopwoningen in 8 verschillende woningtypen zijn afkomstig uit de BAM Wooncollectie waarbij kopers de woningen per verdieping zelf kunnen indelen en woonklaar kunnen laten opleveren. BAM Wonen is verantwoordelijk voor de realisatie van de koopwoningen. Timpaan garandeert de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de grondopbrengsten onder zowel de huur- als koopwoningen.


Lap Landscape & Urban Design heeft het nieuwe kindvriendelijke en groene stedenbouwkundig plan ontworpen voor de 4 woonvelden. Interegion Groep heeft voor alle woonvelden in Weideveld een nieuw flexibel bestemmingsplan gemaakt. Gezamenlijk hebben deze partijen in samenwerking met de gemeente ook een uitgebreid beeldkwaliteitsplan opgesteld.

Deel dit artikel