Nieuws

Q-Park maakt 'contactloos betalen' mogelijk

In samenwerking met haar leverancier van betaaloplossingen CCV maakt Q-Park als eerste parkeerbedrijf in Nederland ‘contactloos betalen’ mogelijk in haar parkeerfaciliteiten. Een parkeerder hoeft dan niet meer langs de betaalautomaat om af te rekenen, maar houdt zijn betaalpas bij het in- en uitrijden tegen de betaalterminal, waarna automatisch afgerekend wordt zonder een pincode in te voeren.

“We zetten een volgende stap in de toekomst van cashless betalen en dus nog comfortabeler parkeren”, aldus Mark van Haasteren, algemeen directeur Q-Park Nederland.


De eerste parkeergarages waarbij deze nieuwe manier van afrekenen mogelijk wordt, zijn: Q-Park Oranjerie en Q-Park Museum Centrum in Apeldoorn, Q-Park De Boreel in Deventer en Q-Park Centrum en Q-Park Maagjesbolwerk in Zwolle.


Gemak voor klanten

Het contactloos betalen is een vervolg op het invoeren van ’pinnen zonder pincode’ bij Q-Park, medio vorig jaar. Hierbij moest de betaalkaart bij het in- en uitrijden nog in de terminal gestoken worden om af te rekenen. Bij de nieuwe ’contactloos betalen’ pilots hoeft de betaalkaart alleen nog maar kort tegen de kaartlezer aangehouden te worden. Van Haasteren over de nieuwe functionaliteit: “naast een kleine tijdwinst, is het vooral gemakkelijker voor onze klanten.”


Geschikte pas

Om contactloos te kunnen betalen moet de klant beschikken over een geschikte betaalpas. Deze is te herkennen aan het contactloos betalen logo op de voor- of achterkant van de betaalpas. Na de  ‘contactloze’ betaling verschijnt ter bevestiging een tekst op de monitor van de betaalterminal.

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel