Blog

Regeltjes leidend, gezond verstand ver te zoeken

Af en toe slaat de balans door - de verkeerde kant op, bedoel ik. Sommige werkgevers vergoeden alleen de reizen die per trein door hun medewerkers gemaakt worden. En autokilometers kunnen vergoed worden, mits met meerdere personen gereisd wordt. Een fraai stukje mobiliteitsbeleid dat ervoor zorgt dat de werknemer niet zomaar in de auto springt, maar eerst nadenkt of de reis absoluut nodig is, of teleconference uitkomst biedt etc. Hoewel ik deze maatregelen ten zeerste toejuich, heb ik onlangs een staaltje gezien waarbij de opgestelde regels logisch handelen belemmeren.

Met banier in de trein

Een medewerker van dit bedrijf wil naar een congres waar hij ook moet spreken. Om zijn lezing kracht bij te zetten wil hij een banier meenemen en een doos met folders. De doos is zwaar en tezamen met de banier is het onmogelijk dit mee te nemen op de fiets en in de trein. Een koerier wordt ingezet om de materialen naar de congreslocatie te brengen. Vervolgens gaat de medewerker met de trein.

Kriebel

Dan begint het bij mij toch te kriebelen. Die koerier is ontzettend duur en rijdt speciaal voor dat doosje en die banier op en neer naar de congreslocatie. Vervolgens maakt de spreker ook nog kosten, die komt tenslotte met de trein en fiets naar de locatie.  In dit geval is het goedkoper én milieuvriendelijker als de medewerker gewoon de auto had gepakt en de spullen achterin had gegooid. Maar ja, dát mag niet van de baas….

 

Erna Jansen - Hoofdredacteur PARKEER24 en CongresmanagerDit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel