Blog

Blog: De Vakantie Voorbij...

Tsja, na drie weken in het mooie en rustige Noorwegen dient het werk zich weer volop aan...

Parkeren met ‘Passion’

De omroepen KRO en EO hebben begin september besloten dat het religieuze evenement ‘The Passion’ in 2016 in Amersfoort gehouden wordt. Dat betekent een uitdaging om er een goed geregelde show van te maken en Amersfoort weer van z’n mooiste kant in beeld te laten brengen.


Met het organisatiebureau en de producent kijken we naar de bezoekersaantallen en hoe die bezoekers naar de steden die het evenement eerder organiseerden zijn gereisd. Zo maken we een inschatting van de nodige auto- en fietsparkeerplaatsen, en moeten we gaan kijken hoe we de verkeers- en parkeerstromen goed kunnen geleiden. Hier ligt ook een mooie kans om een vervolg te geven aan het Broodnodig-congres in Amersfoort afgelopen voorjaar, waarbij we onder andere hebben gezegd meer ‘fun’ in garages te willen brengen. 
‘Passie in de parkeergarages’ dus. Ik heb er wel een beeld bij…


Regels voor uitbreiding van parkeervergunningzones

Onze gemeenteraad wil bewoners die al jarenlang parkeeroverlast ervaren meer tegemoet komen. De huidige regels zijn wat streng gebleken; de laatste vijf jaar zijn er geen uitbreidingen geweest in het vergunningparkeren, maar de overlast (vinden de bewoners) is hoog. Begin september heeft de raad gesproken over het voorstel dat ik maakte. Daarbij lijkt ruim voldoende steun voor de wijziging dat bewoners vooraf zelf via 50 handtekeningen voor draagvlak gaan zorgen, waarna de gemeente een parkeerdrukonderzoek uitvoert. De gemeente bepaalt vervolgens in welk gebied het wordt ingevoerd. Een gemeentelijke enquête na dat parkeerdrukonderzoek houden we niet meer. Medio september besluit de raad over het voorstel.


Parkeerverordeningen en -besluiten 2016

Jaarlijks stelt de raad de parkeerverordeningen en het college de parkeerbesluiten voor het komende jaar vast. Veel juridische stukken altijd weer, met voor 2016 nieuwe (geïndexeerde) parkeertarieven en volledige overgang naar vergunningen op kenteken. Samen met een verplichte kentekeninvoer op de parkeerautomaten per april 2016 kunnen we de handhaving dus helemaal op kentekens uitvoeren en efficiënter maken.


C01-afsluiting binnenstad

Ik ben met Coöperatie ParkeerService bezig om het bestek af te ronden voor een meervoudig onderhandse aanbesteding voor de C01-camera’s, die de bollards in Amersfoort gaan vervangen. We streven ernaar om voor het einde van het jaar op 7 locaties de camera’s geïnstalleerd te hebben.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel