Blog

OVL-monitor

‘Energiemonitor, ledmonitor en nu alweer een OVL-monitor. Zijn ze helemaal mesjogge geworden?!’

Terwijl ik me buig over de testversie van de enquête, dwaal ik even af. In gedachten hoor ik het gemor van de beheerder van gemeente X (sympathieke vent trouwens) en het gezucht van de beleidsmedewerker van gemeente Y (met wie ik al jaren goed contact heb). ‘Alsof we niks beters te doen hebben. Vijf-en-veertig vragen zijn het, wat denken ze wel!’

 

Tja, wat denk ik? Dat de OVL-monitor belangrijk is voor iedereen die zich bezighoudt met openbare verlichting. Dat er informatie uit zal komen, waar we allemaal wat aan hebben. En dat, als we er een jaarlijkse traditie van maken, we hier een waardevol instrument van kunnen maken. Voor ons allemaal: overheden en marktpartijen. Dat we er eigenlijk al veel eerder mee hadden moeten beginnen en dat ik blij ben dat het dit jaar zover is.
Maar dat het tijd vraagt om al die vragen te beantwoorden, dat begrijp ik. En dat dit kostbare tijd is begrijp ik ook. We hebben gekozen voor meerkeuzevragen. En een heleboel vragen weggestreept. Maar toch waren er nog een heleboel over. Kleine vragen. Grote vragen. Belangrijke vragen. Voor overheden en daarnaast ook nog een speciale enquête voor marktpartijen en kennisinstellingen. Omdat er zoveel te vragen is over openbare verlichting. Zoveel waar we met elkaar, van elkaar kunnen leren.

 

Ik hoop dat jullie ze willen beantwoorden, al die vragen. Je mag er best een beetje bij morren. Of bij zuchten. Dat begrijp ik best. En dat vinden die vragen ook prima, daar kunnen ze tegen. Als ze maar wel ingevuld worden. En dan vertel ik jullie in mijn volgende blog hoe het ermee staat. Met het aantal reacties. En verklap ik stiekem alvast een paar resultaten.

 

Naar de enquête voor overheden

Naar de enquête voor marktpartijen en kennisinstellingenDit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel