Blog

Voortschrijdend inzicht op belang integrale mobiliteit

Een integrale mobiliteitsbenadering is noodzakelijk. Maar waarom precies? Wat gaat er nu niet goed en hoe doen we het straks anders? Zo begon Movinnio aan het jaarthema Integrale Mobiliteit. Na een half jaar maken we de balans op met de verkregen inzichten.

Toekomstbeeld geschetst

Er is een aardig toekomstbeeld geschetst aan zowel de aanbod- als vraagzijde. De twee themabijeenkomsten op 13 maart en 4 juni boden nuttige input en aanknopingspunten. Maar de vraag rijst hoe snel deze toekomst werkelijkheid wordt en hoe we kunnen aansturen op de meest wѐnselijke toekomst. En, nog belangrijker, welke stappen moeten of kunnen we morgen al zetten om tot deze wenselijke toekomst te komen? Wat zijn de innovatievragen of –kansen?

 

Hoe verder?

Wellicht kunnen we leren van het verleden en leidt goed luisteren naar de vragende partijen tot nieuwe inzichten. Inzichten die samen met trends worden verzameld en in de tijd worden gezet, om hiermee de stip aan de horizon te beschrijven én de wegen die ernaartoe leiden. Dit doen we niet alleen tijdens het Movinnio Congres Integrale Mobiliteit op 11 september, maar ook op nog te plannen bijeenkomsten, discussies en door de goeroes uit het vak te consulteren. De afronding van het jaarthema staat gepland op 27 november tijdens de Dag van Verkeer & Mobiliteit, gevolgd door de Innovatiebundel Integrale Mobiliteit, waarin de belangrijkste resultaten, inzichten en toekomstvisies worden verzameld en geanalyseerd. Doet u met ons mee?

 

 

Joep Dickhaut – Directeur MovinnioDit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel