Blog

Met de vouwfiets overal je eigen P R

‘Een P+R is een autoparkeerplaats bij een OV-halte of station’, aldus Wikipedia. De fiets is per definitie 'vergeten'. Maar daar komt verandering in: hier en daar staat al een fietsklem uit de vorige eeuw en soms kun je een OV-fiets huren, zonder reserveermogelijkheid welteverstaan. Daarnaast manifesteert P+R zich als kostenpost voor (meestal) de gemeente, die helemaal geen regiobelangen heeft, in tegenstelling tot de mobilist.

Fiets heeft grote potentie

Daarom een 'nieuw' fenomeen: P+B, Park and Bike. Ook voor de ontwikkeling van P+R heeft de fiets weer grote potentie. Want op het OV moet je wachten en het brengt je niet overal waar je moet zijn. Maar voor een aantrekkelijke P+R is meer nodig dan een goede fietsaansluiting. Daarvoor moeten de onzekerheden rond het overstappen op het knooppunt sterk worden teruggebracht, zoals de laatste themabijeenkomst van Movinnio als belangrijkste conclusie leerde.

P+B

Dus koop een vouwfiets met aandrijfas of –riem voor een schone kofferbak, broek en handen,  en maak overal je eigen P+R (of eigenlijk P+B).

G+K (Greets en Kiss),

Joep Dickhaut - Directeur MovinnioDit artikel komt uit

Deel dit artikel