Bedrijfsnieuws

Kingspan Kooltherm® K10 Plus Plafondplaat: isolatie en fraaie plafondafwerking in één

Bij het (na-)isoleren van plafonds in parkeergarages en kelderboxen spelen, naast de isolatiewaarde, ook de dikte en visuele afwerking van het materiaal een grote rol. De nieuwe Kingspan Kooltherm® K10 Plus Plafondplaat combineert bovengenoemde eigenschappen in een compacte en lichtgewicht isolatieplaat, die bovendien snel en eenvoudig is te verwerken en bevestigen.

 

De Kooltherm ® K10 Plus Plafondplaat is een hoogwaardige resol hardschuim isolatieplaat met vezelvrije kern, met aan beide zijden een glasvlies cachering. Aan één zijde is een 20 mm naturel crèmekleurige houtwolcementplaat bevestigd, waarmee de plaat ook voor een esthetisch fraaie plafondafwerking zorgt. Isoleren en verfraaien in één handeling en met één product dus.

 

Isolatiewaarde

De hoge isolatiewaarde van het resol hardschuim maakt het mogelijk om met beperkte dikte een goed resultaat te halen. Dankzij de 20 mm houtwolcementplaat die erop verlijmd wordt, wordt de isolatiewaarde van de Kooltherm ® K10 Plus Plafondplaat zelfs nog beter. Een plaat van 40 mm (20 mm Kooltherm ® en 20 mm houtwol) heeft een R D -waarde van 1,20 m²·K/W. Een R D -waarde van 6,25 is zelfs te behalen met 140 mm (120 mm Kooltherm ® en 20 mm houtwol). Deze hoogwaardige en compacte isolatieplaat levert ook akoestische voordelen op, zoals bijvoorbeeld het absorberen van nagalm.

 

Eenvoudig bevestiging

De isolatieplaat en houtwolcementplaat zijn in een wisselsponning met elkaar verlijmd. Hierdoor ontstaat een plaat die eenvoudig te verwerken is met een strak en fraai plafond als eindresultaat. De platen worden met een unieke bevestigingsmethode  gemonteerd, waardoor snel en efficiënt gewerkt kan worden. Als alle platen aan het plafond geplaatst zijn met één plug, hoeft vervolgens alleen op alle kruisingen een plug bevestigd te worden in plaats van op iedere hoek van iedere plaat.

De Kooltherm ® K10 Plus Plafondplaat is standaard verkrijgbaar in de afmeting 1200 x 600 mm en diktes variërend van 40 mm tot 140 mm. De plaat heeft Euro brandklasse B-s1, d0 (naakt product).

 

Over Kingspan Insulation

Kingspan Insulation is wereld marktleider op het gebied van Kooltherm ® en Therma™ hardschuim isolatieplaten voor de woning- en utiliteitsbouw en overige industriële toepassingen. Ook levert Kingspan OPTIM-R ® vacuüm isolatie, met een buitengewoon hoge isolerende werking bij extreem dunne isolatiedikte. Kingspan Insulation is onderdeel van het grotere Kingspan Group plc, die haar basis heeft in Ierland met een omzet van ruim €2 miljard verdeeld over haar verschillende divisies. 

Deel dit artikel