Bedrijfsnieuws

Eerste civiele circulaire aanbesteding in Nederland

Onlangs vond de uitslag plaats van de eerste circulaire civiele aanbesteding in Nederland, namelijk in de wijk De Parken in Apeldoorn. De visie van Roelofs, waarbij circulaire economie in de infra wordt toegepast, heeft ervoor gezorgd dat het projectteam van Roelofs eerste geworden is in deze aanbesteding.

Een mijlpaal in de wereld van de civiele techniek. Een renovatie van de openbare ruimte in een wijk, maar dan circulair. In plaats van een standaard uitvoeringsovereenkomst, was het doel van de gemeente Apeldoorn om samen na te denken hoe er op een slimmere, meer circulaire manier invulling gegeven kon worden aan de samenwerking ten behoeve van de renovatie. Daarnaast wilde de gemeente Apeldoorn zoveel mogelijk samenwerken met de opdrachtnemer, op basis van wederzijds vertrouwen en in bouwteamverband. Een optimale communicatie met de bewoners van de wijk was tevens één van de ambities. 

 

Na een selectie uit tientallen partijen bleven er vijf partijen over die daadwerkelijk een plan konden inleveren. Dit plan werd puur op kwaliteit beoordeeld: techniek en kosten zijn buiten beschouwing gelaten. Uiteindelijk was Roelofs de partij met het meest onderscheidende plan!

 

Bekijk hier de film waarin onze aanpak wordt uitgelegd:

 

We zijn bijzonder vereerd en trots dit project te mogen uitvoeren en kijken er naar uit om de samenwerking met de gemeente Apeldoorn en de omwonenden verder vorm te gaan geven.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel