Bedrijfsnieuws

Maastricht start op 1 juni met mobiel parkeren

Automobilisten in Maastricht kunnen per 1 juni van het populaire mobiel parkeren gebruikmaken. Via de gratis smartphone app, sms of bellen betaalt men achteraf alleen voor de werkelijk geparkeerde tijd met Parkmobile. Hiermee zet Maastricht de eerste stap in de digitalisering van het parkeren op straat. Vanaf 2018 moet het mogelijk zijn om het kenteken in te voeren bij de automaat, wat het parkeerkaartje definitief overbodig maakt. Ook is het dan mogelijk om digitaal een parkeerpas voor visite en parkeervergunningen aan te vragen.

Maastricht sluit hiermee aan bij een groot aantal steden dat het mobiel parkeren vanaf 2006 heeft ingevoerd. De afgelopen twee jaar hebben meer dan 80 steden zich aangesloten. Dit past in de trend van het smartphone gebruik in Nederland: 68% van alle Nederlanders gebruikt maandelijks hun smartphone en 10,8 miljoen Nederlanders (80%) bezitten een smartphone.

Op 1 juni staat Parkmobile automobilisten op de markt in Maastricht te woord voor meer uitleg en informatie.

De voordelen:

  • Mobiel parkeren in de meeste steden in Nederland en België met Parkmobile: parkeer in meer dan 170 steden via sms, bellen of de app. 
  • Kostenbesparing: de automobilist betaalt per minuut tegen de voordeligste tarieven en alleen voor de werkelijke parkeertijd. Betalen gebeurt achteraf in één overzichtelijke maandelijkse factuur. 
  • Tijdsbesparing: geen lange wachtrijen voor de parkeermeter, nooit meer zoeken naar kleingeld en niet snel terug moeten lopen om parkeerboetes te voorkomen. Een eindtijd kan worden ingesteld of de parkeeractie kan met één druk op de knop worden beëindigd. 
  • Naast de hoogste klanttevredenheidsscore biedt Parkmobile als één van de weinige aanbieders geen registratiekosten en een gratis app. Er is keuze uit betalen per transactie (€0,25) of een abonnement van €2 voor frequente parkeerders. 
  • Niet alleen automobilisten maar ook de gemeente bespaart door de invoer van mobiel parkeren. Bovendien krijgt de gemeente op basis van mobiel parkeren meer inzicht in het parkeren op straat in de stad, waarmee de verkeersdoorstroming in de toekomst verder wordt geoptimaliseerd. 


Parkmobile is de meest gebruikte parkeerapp in Nederland en door Kassa TV uitgeroepen tot de beste en meest voordelige parkeerapp. Naast straatparkeren biedt Parkmobile ook parkeren in garages. Parkmobile loopt voorop op het gebied van innovatie en mobiliteit.


Bekijk hier de video van Parkmobile


Contact

Loes Meys - Marketing Communicatie Manager, Parkmobile.
Loes.meys@parkmobile.com of 06 507 48 204.

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel