Bedrijfsnieuws

Geheel nieuwe technologie verkeersmeting

In de afgelopen drie jaar hebben Active Roads, Vialis en de provincie Utrecht in stilte gewerkt aan de ontwikkeling van een uniek meetsysteem voor tijdelijke verkeerstellingen. En het resultaat mag er absoluut zijn: het TrafficTube meetsysteem, bestaande uit een rijtje DataTubes, blijkt na tientallen verkeersmetingen uitermate betrouwbaar.

De provincie Utrecht kampte met lastige locaties waar nauwkeurig meten van verkeersbewegingen moeilijk was. In Den Dolder wilde de gemeente de tijd tussen groepjes voertuigen en snelheid meten, om te kunnen beoordelen of voetgangers en fietsers veilig konden oversteken. En de gemeente Alkmaar wilde weten hoeveel voertuigen tegen het eenrichtingsverkeer in reden. Met de TrafficTube is het nu mogelijk om kwalitatieve, verifieerbare (!) verkeersmetingen uit te voeren.

 

Wat voorheen niet kon, kan nu met de TrafficTube!

Per voertuig wordt onzichtbaar en geluidloos op snelheid, lengte, tijdstip, volgafstand en rijrichting gemeten. Dat kan over een onbeperkt aantal rijstroken door afwezigheid van het coulissen effect en radarreflecties. Dankzij de TrafficTube wordt het verkeer niet beïnvloed en is wegmeubilair overbodig. Verkeersmetingen zijn nu probleemloos mogelijk op locaties waarop het tot voor kort moeilijk meten was. 

 

www.traffic-tube.nl
Stand: 2.114Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel