Bedrijfsnieuws

Gemeente Reimerswaal kiest voor duurzame valondergrond

Na een lange zoektocht naar de juiste ondergrond, heeft de gemeente Reimerswaal op alle her in te richten speelplekken valdempende speelvloeren van SofSurfaces laten leggen. Meneer De Visser, medeverantwoordelijk voor de speelplekken binnen de gemeente Reimerswaal, legt uit waarom.

De gemeente Reimerswaal heeft de laatste jaren diverse typen valondergronden toegepast maar was over geen enkel type 100% tevreden en begon een zoektocht. Meneer De Visser, medeverantwoordelijk voor de speelplekken binnen de gemeente  Reimerswaal: “We zijn op zoek gegaan naar een ondergrond welke minimaal 10 jaar meegaat, geen onderhoud nodig heeft, vandalisme bestendig is, er netjes uit blijft zien, te betalen is en bovenal een goede valdemping geeft. Het viel ons binnen de gemeente op dat de valdemping van diverse ondergronden al na een paar jaar gebruik sterk achteruit gegaan was. We gaan er binnen de gemeente met onze budgetten vanuit dat een vloer minimaal 10 jaar mee moet gaan maar dan moet de valdemping dus ook na 10 jaar gebruik nog steeds binnen de normen vallen want daar geven we tenslotte ons geld voor uit."

 

Kosteloze HIC-metingen

"Tijdens de Dag van de Openbare ruimte zijn we SofSurfaces tegen het lijf gelopen en dit bedrijf doet iets wat eigenlijk heel normaal zou moeten zijn in valondergronden land: garanties geven op de valdempende waarde. SofSurfaces geeft een 10-jarige garantie op slijtage van haar vloeren en ook op het voldoen aan de valdempende waarde zoals door hun opgegeven. Nadat een vloer geïnstalleerd is wordt er ter plekke een HIC-meting uitgevoerd en een garantiecertificaat afgegeven. Periodiek wordt er 10 jaar lang kosteloos een HIC meting op de vloer uitgevoerd zodat wij exact weten hoe het met de valdemping gesteld is. Als gemeentezijn we verantwoordelijk voor de veiligheid op het speel terrein. Je moet er toch niet aan denken dat een kind van een speeltoestel valt en met het hoofd op een ondergrond terecht komt waarvan de valdempende waarde niet op orde is?"

 

Mes- en groef verbinding

"Wat ons ook erg aansprak in het systeem van SofSurfaces is de manier waarop de vloer geïnstalleerd wordt. De tegels hebben een soort mes –en groef verbinding waardoor de tegels in elkaar haken en er nooit kieren tussen de tegels kunnen ontstaan. Na installatie worden de tegels onderling verlijmd , dit is aan de bovenkant niet zichtbaar, waardoor er geen zand of andere vervuiling onder de vloer kan komen. Ons plaatselijke bestratingsbedrijf WK Bestratingen uit Kruiningen heeft een training  `on the job` van een paar uur van SofSurfaces gekregen en de vloeren perfect aangelegd.

Wij zijn ervan overtuigd dat we een valdempende vloer hebben aangeschaft die aan onze strenge eisen voldoet en dat nog tegen een zeer aantrekkelijke prijs ook.”

 

Lees meer over de vloeren van Sofsurfaces met 10 jaar garantie

 Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel