Bedrijfsnieuws

Daas ID Wall: het innovatieve IDee in buitengevelisolatiesystemen

Daas ID Wall is een innovatieve oplossing voor het isoleren van buitenmuren, afgewerkt met steenstrippen van Daas Baksteen in nieuwbouw en renovatie. Dit thermisch buitengevelisolatiesysteem is speciaal ontwikkeld voor afwerking met baksteenstrippen, waarop een verzekerde systeemgarantie van toepassing is.

De geëngineerde Grafiet-EPS plaat wordt in de fabriek al voorzien van een wapeningsnet afgewerkt met een cement cacheerlaag, waardoor een ademende maar eveneens waterkerende laag ontstaat. Deze laag verhindert het indringen van vocht in de constructie, veelal de grootste zorg bij dito systemen. Eveneens zorgt de cacheringslaag voor maximale hechting van lijm en baksteenstrippen. Het systeem wordt eerst tegen een achterconstructie verlijmd en vervolgens mechanisch bevestigd. 


De aansluitingsnaden van de platen zijn verjongd en worden vlak afgestreken met dezelfde mortel waarmee de cacheerlaag is aangebracht. Na het aanbrengen van een hechtprimer worden de steenstrippen door de methode van Buttering en Floating geplaatst. Nadat de steenstrippen zijn verlijmd, wordt de gevel gevoegd. Het resultaat is een duurzame, geïsoleerde bakstenen gevel, licht in gewicht, toepasbaar op de bestaande fundatie en passend in ieder straatbeeld en onder verzekerde garantie. 
 

ID Wall geeft u volledige vrijheid van metselverbanden en steenformaten en laat in bestaande situaties een natuurlijke maatverdeling toe waarbij borstweringen, kozijnaansluitingen en lagenverdelingen zich optisch gelijk verhouden aan traditioneel metselwerk. Tevens is het systeem in iedere gewenste Rc waarde te leveren. Daarmee is ID Wall niet alleen kwalitatief onderscheidend maar ook een uiterst flexibel isolatiegevelsysteem.  
 

Daas ID Wall is een samenwerking tussen Isomo en Daas Baksteen; een geweldig ID!


Kijk voor meer informatie op daasbaksteen.nl.
 

Dit artikel verscheen in de Innovatiecatalogus 2016. U downloadt het hele nummer in onze bibliotheek.

Deel dit artikel