Bedrijfsnieuws

Europees hoofdkantoor Shimano naar High Tech Campus Eindhoven

Het Europees hoofdkantoor van Shimano wordt per 1 januari 2017 gevestigd op de High Tech Campus (HTC) in Eindhoven. Vanwege het groeiende belang van een internationaal georiënteerde businessomgeving, de aanwezigheid van jong talent en een sterke focus op innovatie kiest Shimano voor de HTC.

Het Japanse Shimano-concern is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling en productie van fietscomponenten alsmede in de productie van vishengels en molens. Daarnaast produceert Shimano schoenen en voetenborden voor de roeisport. De Europese markt wordt grotendeels bediend vanuit het hoofdkantoor in Nunspeet waar ook het distributiecentrum gevestigd is.
 

Slimste regio van de wereld

De High Tech Campus in Eindhoven telt op dit moment 135 bedrijven en instituten met in totaal 10.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers uit 85 landen. In juni 2011werd Eindhoven door het Intelligent Community Forum in New York uitgeroepen tot 'slimste regio van de wereld'. Shimano is nauw betrokken bij het ontwerp en de realisatie van haar nieuwe kantoor en verwacht dat het aantal banen in het Europese hoofdkantoor geleidelijk aan zal groeien van 150 naar 200.


Eigenaar Marcel Boekhoorn van de HTC is positief over de komst van Shimano naar Eindhoven: "Het is goed voor de Brainport-regio en fantastisch voor de campus. Ik zie het als een 'perfect match' op het snijvlak van de sterktes van Eindhoven: sport, technologie en design. Ook versterkt het onze verbinding met het Japanse technologie-  en businessnetwerk."


De verkooporganisatie voor de Benelux en het Europees logistiek centrum blijven in Nunspeet gevestigd.

Deel dit artikel