Bedrijfsnieuws

Meer aandacht voor gezonde en veilige akoestiek in industriële productieomgevingen

Ecophon werkt van nu af samen met Teensma en Acour om een rustige veilige hygiënische werkomgeving te verzorgen voor industriële producenten. Nagenoeg iedere producent heeft behoefte aan het terugdringen van geluid op de werkvloer. De geluidsniveaus waarin mensen werken zijn soms schrikbarend hoog.

 

Producenten raken steeds meer bewust van het effect van geluid op medewerkers. De drie samenwerkingspartners willen laten zien dat gehoorschade, verzuim, veiligheidsrisico’s of productiefouten veroorzaakt door lawaai niet nodig zijn. Stille fabrieken hebben aantoonbare positieve gevolgen voor het productieproces én bieden een veiligere en gezonde werkomgeving.

 

‘Het aanpakken van hoge geluidniveaus in de industrie vraagt om een totaaloplossing die verschillende geluidsmaatregelen combineert. Binnen onze nieuwe samenwerking vullen we elkaar op dit gebied perfect aan. Teensma en Acour hebben veel ervaring en kennis op het gebied van het terugdringen van geluidsbelasting op de werkplek. Ecophon levert een compleet programma geluidsabsorberende wand- en plafondpanelen voor productieomgevingen, ook daar waar scherpe hygiënische eisen zijn,’ aldus Joeri Decae van Ecophon.

 

Pak geluid goed aan

‘We pakken de bron van het geluid aan en we minimaliseren het effect van restgeluid. Eerst analyseren we geluidswaarden. Daarna kijken we naar de bronnen van het geluid: kunnen machines stiller, of ingepakt worden of op trillingsdempers geplaatst. Welke maatregelen en kosten komen daarbij kijken? En we kijken naar de ruimtes waarin gewerkt wordt: zijn de plafonds en wanden akoestisch in orde en hoe kan dat beter?’ stelt Peter van der Velde van Teensma Industriële Geluidbeheersing.

 

Jeroen Josephs van Acour Lawaaibestrijding vult aan: ‘Productiebedrijven benaderen hun geluidsproblemen graag in stappen. Dat verzorgen wij op zo’n manier dat elke stap naadloos aansluit op de andere. Door samen te werken bieden we een totaaloplossing: van het analyseren van de akoestische situatie tot het uitvoeren van de best passende akoestische oplossing. We weten dat geluid voor veel industrieën letterlijk een hoofdpijndossier is. Betere akoestiek is een belangrijk onderdeel van een doeltreffend Arbo- en preventiebeleid.

Deel dit artikel