Bedrijfsnieuws

Trespa® Meteon®-assortiment uitgebreid met Lumen

Trespa heeft de introductie van haar nieuwe Trespa® Meteon® Lumen-assortiment aangekondigd. Hiermee kunnen architecten en ontwerpers spelen met een compositie van lichtreflecties op gevels en zo op creatieve wijze natuurlijk licht als ontwerpelement introduceren.

Het licht kan gereflecteerd, verspreid, versterkt of afgezwakt worden. “Trespa® Meteon® Lumen verandert de manier waarop ontwerpen worden waargenomen, evenals de interactie tussen mensen en gebouwen en tussen gebouwen en hun omgeving,” aldus Lucas Stevens, Design Expert bij Trespa.
 

Breng uw kleur tot leven door reflecties van licht

Trespa® Meteon® Lumen is leverbaar in drie variaties en acht kleuren. Elk van de drie Lumen-variaties is leverbaar in grijs, zwart en wit en een aantal terracotta-tinten.

  • ‘Diffuse’ haalt glans, reflectie en textuur weg en zorgt zo voor instant-sereniteit. Verspreid licht geeft gevels een glad, ingetogen uiterlijk. 
  • ‘Oblique’ heeft een prettig ongelijk, mat- en glansoppervlak dat elke gevel een natuurlijke, verweerde uitstraling geeft. 
  • ‘Specular’ weerspiegelt de omgeving en voegt met diepe kleuren en glans levendigheid toe. Gebouwen gaan zo naadloos op in hun omgeving. 
     

Trespa® Meteon® is een decoratief HPL-compact materiaal met een geïntegreerd oppervlak, dat vervaardigd wordt met Trespa’s bedrijfseigen EBC-technologie (EBC = Electron Beam Curing ). De mix van tot 70% hout gebaseerde vezels en thermohardende harsen levert een stabiele, onder hoge druk en hoge temperaturen vervaardigde, dichte plaat op met een uitzonderlijke maatvastheid en een goede sterkte-gewichtverhouding. ¬Trespa® Meteon® onderscheidt zich met name op het gebied van verticale exterieurtoepassingen, zoals gevel- en balkonbekleding en zonwering. Het totale productassortiment van Trespa® Meteon® is op verzoek, in beperkte aantallen en bepaalde rechtsgebieden, met PEFCTM- of FSCTM-certificaat leverbaar.
 

Ervaar het effect zelf

Zie waartoe Trespa® Meteon® Lumen in staat is: bestel uw stalen op new.trespa.com. Ga voor meer informatie over het leveringsprogramma naar trespa.info.

Deel dit artikel