Bedrijfsnieuws

Modulogreen gevelsysteem op stadskantoor Venlo is grootste groene klimaatgevel ter wereld

Mostert De Winter heeft met het Modulogreen® Groene gevelsystemen de grootste groene klimaatgevel ter wereld gerealiseerd. Het cradle-to-cradle gecertificeerde gevelsysteem vormt het buitenspouwblad van het gebouw. Totaal is meer dan 2.150 m2 groene gevel gerealiseerd waarbij de lucht uit het gebouw door het systeem wordt geblazen en de beplanting de lucht zuivert.

Het systeem wordt opgebouwd uit drie basismodules die een werkende breedte hebben van respectievelijk 30, 60 en 90 cm. Hiermee sluit het systeem naadloos aan op de gangbare gevel stramienen. De Modulogreen® modules worden van onderen naar boven overlappend gemonteerd. Hierdoor ontstaat een waterdichte gevel.
 

Montage

De Modulogreen® modules kunnen zowel op een houten regelwerk als aluminium frame worden gemonteerd. Bij de montage op hout kan gedacht worden aan houtskeletbouw of op steenachtige, niet geïsoleerde ondergronden. Het systeem is waterdicht waardoor er geen vocht naar de achter constructie kan gaan.
 

Isolatie

Tussen het binnenspouwblad en de Modulogreen® modules kan eenvoudig isolatie worden aangebracht. Ook bij renovatieprojecten kan een functionele en aantrekkelijke, groene gevel gerealiseerd worden.
 

Irrigatie, bemesting, substraat

Modulogreen® wordt compleet met irrigatie- en bemestingssysteem geleverd dat op afstand is te monitoren. Hierdoor wordt bijzonder efficiënt en spaarzaam met water omgegaan. Dit is een belangrijk pluspunt voor BREEAM- en LEED-projecten. De gedoseerde watergift zorgt er tevens voor dat mineralen niet uit het substraat worden gespoeld. Dit substraat is zorgvuldig samengesteld uit natuurlijke materialen zoals lava, bims, humus en klei. Het substraat vormt de basis voor een gezonde ontwikkeling van de vegetatie.
 

Ondersteuning in het ontwerpproces

Voor het ontwerp van de gevel hebben we diverse ontwerptools beschikbaar. De modules en details kunnen digitaal aangeleverd worden. Ga voor meer informatie naar www.mostertdewinter.nl.

Deel dit artikel