Bedrijfsnieuws

Maximabrug over Oude Rijn middels Scrum-methodiek uitgevoerd

Grontmij verzorgt het opstellen van het D&C contract, de begeleiding van de concurrentiegerichte dialoog en het contractmanagement tijdens de uitvoering voor de nieuwe Maximabrug over de Oude Rijn. Grontmij gebruikt hiervoor de vernieuwende Scrum-methodiek. 

Maximabrug over Oude Rijn middels Scrum-methodiek uitgevoerd

Verkeersonveilige situaties opgelost

Dit doet Grontmij in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn en de gemeente Rijnwoude. Het 100 meter lange kunstwerk lost verkeersonveilige situaties op in Koudekerk aan den Rijn en vergroot de bereikbaarheid van het industrieterrein Hoogewaard. In 2016 wordt de brug opgeleverd. Wethouder Hoekstra van gemeente Alphen aan den Rijn: ”Dit kunstwerk is op de lange termijn een onmisbare schakel voor een betere afwikkeling van het verkeer in Rijnwoude en Alphen aan den Rijn.” Naast het plaatsen van de Maximabrug omvat het project de aanleg van de toeleidende wegen. De nieuwe brug zal een beweegbaar deel bevatten, waardoor de vaarweg voor grote schepen behouden blijft. Ook wordt het (vracht)verkeer van en naar industrieterrein Hoogewaard buiten het dorp omgeleid, waardoor de verkeersveiligheid in het dorp aanzienlijk vergroot wordt en het verkeer beter doorstroomt. Wethouder Ketel van gemeente Rijnwoude herinnert zich dat de oeververbinding al in 1974 was opgenomen in de structuurvisie van de toenmalige gemeente Koudekerk aan den Rijn:”Ik ben blij dat we er eind 2016 overheen kunnen rijden en onderdoor kunnen varen.”

Vernieuwende Scrum-methodiek 

Grontmij realiseert het prestigieuze project door middel van de Scrum-methodiek. Een relatief nieuwe projectmanagementmethode met een stap-voor-stap aanpak waarbij door middel van dagelijkse overleg ook dagelijkse bijsturing mogelijk is. Scrum werd al veel gebruikt in de IT, maar wordt tegenwoordig steeds vaker ook bij andersoortige projecten ingezet. Maurice de Kroon, projectmanager Grontmij van het Maximabrug project: “Met onze expertise op het gebied van grote infrastructurele werken in bestaande bebouwing helpen wij de gemeenten Alphen aan den Rijn en Rijnwoude om de leefbaarheid, bereikbaarheid en de economische vitaliteit te vergroten. Door het gebruik van de Grontmij Scrum methode, zetten wij onze expertise ook nog eens op de meest productieve en creatieve wijze voor de klant in. Een echte win-win dus”.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel