De Ideale bank voor wachtruimtes

maandag 13 januari 2020
timer 4 min
Een wachtruimte zoals de entree of hal van een kantoor, gemeentehuis of ziekenhuis is de eerste kennismaking  van een cliënt of patiënt met een organisatie. Alle reden dus juist daar een goede indruk te maken op de bezoekers.

Wachten als ontspannen ervaring in een prettige ruimte

De meeste mensen vinden wachten vervelend. Een comfortabele wachtruimte met mooi, sfeervol meubilair kan de ervaring een stuk aangenamer maken. Een entree waar een bezoeker zich welkom voelt kan in een zakelijke omgeving bepalend zijn voor de verdere samenwerking en de intentie van de bezoeker terug te keren. In een ziekenhuis, wachtkamer of zorginstelling kan met fris en uitnodigend meubilair een bepaalde mate van vertrouwen en rust gecreëerd worden. Onderhoudsvriendelijk meubilair dat eenvoudig schoon en hygiënisch te houden is speelt vooral in zorgomgevingen een belangrijke rol.

Banken die aansluiten op de huisstijl of het logo van het bedrijf

Met één of meerdere fel gekleurde banken bij de receptie van een kantoorgebouw kan je als organisatie een echt statement maken. Helemaal als er voor gekozen wordt de kleur van de bank aan te laten sluiten bij het logo of de huisstijl van het bedrijf. Ook met een moderne strakke bank in een klassieke omgeving geef je als organisatie aan dat je lef toont en kennis hebt van trends.


Men kan een bank, stoel of tafel in een openbare ontvangstruimte voorzien van een plaatje met naam en/of logo van het bedrijf of degene die het meubel heeft aangeboden. Met een dergelijk soort naamplaatje krijgt ieder meubel direct een persoonlijk tintje.

Een prettige plek om te wachten of elkaar te ontmoeten

In veel flats, verzorgingstehuizen en ziekenhuizen vragen bezoekers of bewoners om een plek waar ze kunnen wachten in een hal of entree om opgehaald te worden voor vervoer naar andere locaties. Een mooie bank met een goede zit kan zeer bepalend zijn voor de rust en het comfort die mensen kunnen ervaren terwijl ze wachten.


Het sociale aspect van een fijne ontmoetingsplek in een openbare hal speelt natuurlijk ook een grote rol. Door even een praatje te maken op een bankje in de hal met een mede-flatbewoner of andere bezoekers blijft men op een prettige manier met elkaar in contact.

Warm Hout, praktisch HPL, kleurrijk kunststof of stijlvol staal

Onze wachtbanken bestaan in vele kleuren en maten. Voor elke omgeving bieden wij een originele, passende bank die aansluit op de bestaande omgeving.
Kiest men voor hout dan kiest men voor een warme uitstraling. In combinatie met beton kan een houten bank, zoals onze populaire Paxa banken, juist weer een wat stoerdere indruk geven.


Meubels gemaakt van HPL (High Pressure Laminate) staan voor duurzaam en bijzonder onderhoudsvriendelijk. Onze HPL banken zijn bovendien verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. Zowel meer felle kleuren zoals rood, mintgroen en blauw als rustigere, natuurtinten zoals beige, grijs en groen. De stijlvolle Passepartout banken zijn een mooi voorbeeld van de diversiteit aan mogelijkheden die er op kleurgebied bestaan.


Voor een wat meer speelse variant bank komen onze kunststof banken goed in aanmerking. De banken uit de Loop serie bijvoorbeeld kunnen op verschillende manieren opgesteld worden. Een cirkelvormige wachtbank of bank in de vorm van een slinger geeft direct een vrolijke indruk in een entree of hal.
Wenst u een stijlvol, modern statement te maken dan zijn onze fraai vormgeven stalen banken Chilly B de keus voor u! Ook deze banken zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar.

Flexibele banken die verplaatst kunnen worden tijdens evenementen

Als onze banken zijn zwaar genoeg om los te plaatsen en zullen bij gebruik niet gaan schuiven Het feit dat ze flexibel zijn maakt ze weer extra aantrekkelijk bij het schoonmaken. Tijdens evenementen kunnen de banken naar voorkeur van positie verplaatst worden. Een paar sterke handen of een steekkarretje is vaak genoeg om de banken van plaats te verwisselen.
Mocht u de banken willen verankeren, in of op de grond, dan is óók dat bij al onze banken mogelijk. Desgewenst nemen wij de plaatsing voor onze rekening.

Waar op te letten bij de keuze voor een bank in een entree, hal of wachtruimte:

  • Uitnodigend
  • Comfortabel
  • Passend in bestaande omgeving
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Praktisch
  • Flexibel en verplaatsbaar

Bent u op zoek naar een geschikte bank voor de entree van uw project? Neem dan hier een kijkje in ons assortiment banken voor de (semi) openbare binnen en buitenruimte: overzicht banken


Wenst u onze prijslijst te ontvangen of heeft u nog vragen? Bel dan 070-3615935 of mail naar info@tjinco.nl.
Wij helpen u graag verder!

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
De Ideale bank voor wachtruimtes

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Alle kinderen verdienen een goed klimaat

29 mrt om 14:00 uur

Half maart kwamen meer dan 350 deelnemers uit de kinderopvang, onderwijs, ministeries, gemeenten en de…

Lees verder »
descriptionArtikel

Bouwiconen: Jimmy van der Aa trapt af met Peter Zumthor

27 mrt om 07:30 uur

In onze nieuwe rubriek Bouwiconen vragen we een Nederlandse architect naar het werk dat hem of haar veel…

Lees verder »
descriptionArtikel

Kroniek van een aangekondigde nood

13 mrt om 16:00 uur

Het magazine Stedebouw & Architectuur is vernieuwd! Met onder meer de nieuwe rubrieken Bouwiconen, Rapport…

Lees verder »
descriptionArtikel

Vernieuwde Stedebouw & Architectuur: Gezondheid & Welzijn

6 mrt om 13:25 uur

Het fors vernieuwde nieuwe magazine van Stedebouw & Architectuur is net uit! In deze digitale editie zijn…

Lees verder »
descriptionArtikel

Symposium over de kansen voor waterrijk bouwen

29 feb om 07:30 uur

Tijdens het symposium Building the Future, op maandag 18 maart in Zwolle, wordt ingegaan op stedenbouwkundige…

Lees verder »
descriptionArtikel

Kunstmatig versus kunstzinnig

19 feb om 15:30 uur

De afbeelding bij dit webartikel was te mooi om te laten liggen als cover van onze Innovatiecatalogus 2024 (…

Lees verder »
descriptionArtikel

Nieuwe zorgvisie met toekomstige woonvormen

14 feb om 07:30 uur

Met een nieuwe, eigen zorgvisie - ‘Wonen met Zorg’ - wil INBO het gesprek aangaan met betrokkenen op het gebied…

Lees verder »
descriptionArtikel

Spaghetti aan regels belemmert huisvesting en zorg ouderen

12 feb om 07:30 uur

In 2014 besefte Bart Bijlsma dat het nieuwe overheidsbeleid, gericht op langer zelfstandig thuis wonen van…

Lees verder »