Bedrijfsnieuws

Hunter Douglas introduceert optisch gesloten geventileerd gevelbekledingssysteem

Hunter Douglas brengt een nieuw gevelbekledingssysteem op de markt: QuadroClad 200 (QC200). Het systeem is onlangs geïntroduceerd op ARCHITECT@WORK in Ahoy Rotterdam. Met deze innovatie wil Hunter Douglas voldoen aan de internationale vraag van monteurs naar een flexibel gevelbekledingssysteem.

Bestand tegen extreem hoge windlast

De QuadroClad 200 panelen zijn te monteren op verschillende onderconstructiesystemen. Dit geeft de architect een grotere vrijheid bij het ontwerpen en een installateur meer mogelijkheden bij het plaatsen van een gevel met dit gevelbekledingssysteem. De stevigheid blijft echter gewaarborgd: de QuadroClad 200 panelen zijn met positief resultaat getest tot een windlast van 3000N/m2. Dit overtreft ruimschoots de winddruk die wordt veroorzaakt door windkracht 12.
 

Daarnaast beantwoordt QC200 aan de huidige trend, waarbij de gevels zo strak mogelijk moeten ogen. Deze uitstraling wordt bereikt door de optisch gesloten voegen van 12,5 millimeter met behoud van ventilatie en afvoer van regen en condens.
 

Eenvoudig in gebruik

QuadroClad 200 van Hunter Douglas is eenvoudig te bevestigen en monteren. Dit komt doordat het systeem in plaats van losse beugels en klemprofielen een doorlopend profiel bevat om de panelen aan op te hangen. Omdat de panelen op onderconstructiesystemen van verschillend fabricaat geplaatst kunnen worden, is de lichtheid of zwaarte van die constructie eenvoudig aan te passen aan de technische eisen van een project.
 

Strak en egaal uiterlijk

De ontwikkeling van QuadroClad 200 beantwoordt tevens aan de huidige trend op het gebied van architectuur: de wens is dat de gevels er zo strak en egaal mogelijk uitzien. Dit effect wordt gerealiseerd dankzij de optisch gesloten voegen van 12,5 millimeter. Hoewel de voegen dicht lijken, staat het geïntegreerde voegprofiel onder een kleine hoek, wat doorlating van lucht mogelijk maakt. Vlakheid en stijfheid van de panelen en de geïntegreerde profielen bevorderen een gecontroleerde drainage van regen- en condenswater, wat vervuiling van de gevel vermindert en daardoor de levensduur verlengd.
 

De gevelpanelen zijn opgebouwd uit twee aluminium lagen met daartussen een honingraatstructuur. Dankzij de afmeting van maximaal 1500 bij 6000 millimeter is het mogelijk om minder panelen een groter oppervlak te bekleden. Dit resulteert in een extreem vlak ogende gevel.


QuadroClad 200 is gepresenteerd op de ARCHITECT@WORK in Ahoy Rotterdam.
 

Hunter Douglas

Hunter Douglas is in Nederland en wereldwijd marktleider in raambekleding en een belangrijk speler op de project markt in innovatieve, esthetische, kwalitatief hoogwaardige , zonweringsystemen en architecturale plafond- en gevelpanelen. De producten van Hunter Douglas leveren al bijna 50 jaar een bijdrage aan duurzaam thermisch, akoestisch en visueel comfort in gebouwen. Kijk voor meer informatie op www.hunterdouglas.nl.
 

Over het belang van akoestiek heeft Hunter Douglas een whitepaper uitgebracht. Het plafond wordt hierin genoemd als het instrument om goede akoestiek te realiseren. De whitepaper is hier te downloaden

Deel dit artikel