Bedrijfsnieuws

Remeha breidt Tzerra serie uit met de Tzerra Plus

Tzerra HR-ketel was al klein en licht. Nu komt daar een uitvoering bij die nog energiezuiniger is en bovendien meer functionaliteit biedt: de Tzerra Plus. De Tzerra Plus voldoet nu al volledig aan de ErP-eisen voor energiezuinigheid, die vanaf 1 augustus 2015 wettelijk verplicht zijn.

 

Door toepassing van een extra energiezuinige, modulerende pomp bespaart de Tzerra Plus aanzienlijk op elektriciteitsverbruik. Afhankelijk van gebruik en toepassing kan dit oplopen tot maar liefst zo’n € 50 per jaar. Naast de financiële en energiebesparing heeft de modulerende pomp nog een belangrijk voordeel. Deze extra energiezuinige pomp zorgt namelijk dat de Tzerra Plus nu al aan de Europese energiewetgeving (ErP) voldoet, die vanaf augustus 2015 van kracht wordt. Het doel van deze Europese ecodesignrichtlijn, zoals de ErP vaak wordt genoemd, is om producten die ons energiegebruik beïnvloeden, milieuvriendelijk te ontwerpen en uit te voeren. Remeha loopt daarin voorop, en dat komt onder meer in deze nieuwe Tzerra Plus tot uiting. Daarnaast heeft een modulerende pomp in de ketel als voordeel dat eventueel stromingsgeluid in radiatoren tot het verleden behoort.

 

Luxere aansluit- en bedieningsbox

Een andere toegevoegde waarde van de Tzerra Plus zijn de extra bedien- en regeltechnische mogelijkheden. Zo is het toestel voorzien van een luxere aansluit- en bedieningsbox. Twee extra draaiknopjes maken het mogelijk om de gewenste taptemperatuur en de maximale bedrijfstemperatuur ook op het toestel zelf te wijzigen. Daarnaast geeft deze luxe box meer regeltechnische mogelijkheden. Een buitentemperatuurvoeler kan rechtstreeks in deze box worden aangesloten, waardoor direct weersafhankelijk regelen van het toestel tot de mogelijkheden behoort. Bovendien is het nu standaard mogelijk om een status- c.q. bedrijfsmelding te kunnen aansluiten.

 

Doordachte opbouw: Kwaliteit en servicegemak

Met de hoogwaardige, geprefabriceerde en vooraf geteste basiscomponenten is de Tzerra Plus een zorgeloze ketel die maximaal onderhoudsgemak biedt. Componenten laten zich snel en eenvoudig uitnemen en regulier onderhoud is in recordtijd uit te voeren. Een eventueel probleem is snel te lokaliseren en in een handomdraai verholpen. Het resultaat; lagere onderhoudskosten en een hogere bedrijfszekerheid.

 

De Tzerra Plus is leverbaar als:

  • CW3, CW4 en CW5 combiketel
    • Combi Comfort Systeem, incl. de Remeha iSense

 

 

Deel dit artikel