Bedrijfsnieuws

LED Keurmerk voor bewezen lichtconcepten

De hoge energie-efficiëntie van ledverlichting kan aanzienlijke hoeveelheden energie besparen en is daarom gunstig voor het milieu. Door teleurstellende prestaties, zoals een snelle afname van het vermogen en instabiele kleuren die bij sommige producten optreden, zijn gebruikers terughoudend in de overstap op ledverlichting.

LED Keurmerk voor bewezen lichtconcepten

Einde aan onzekerheid
Om een einde te maken aan deze onzekerheid introduceert DEKRA nu het LED Keurmerk, dat wordt toegekend aan producten (zowel ledlampen als -armaturen) waarvan de prestaties en veiligheid bewezen zijn. Hierdoor zal de overstap op ledverlichting in een stroomversnelling komen, iets waarvan zowel gebruikers als het milieu zullen profiteren. 

Onderscheiden van de massa
Vincent Roes, Commercial Business Director bij DEKRA: "We hebben het DEKRA LED Keurmerk ontwikkeld mede op verzoek van de verlichtingsindustrie, zodat fabrikanten die hoge kwaliteit nastreven hun producten van de massa kunnen onderscheiden. Met het DEKRA LED Keurmerk voldoen hun producten aan de hoogste eisen." DEKRA Certification (voorheen KEMA Quality) heeft tientallen jaren ervaring met het testen en certificeren van een breed scala aan verlichtingsproducten in het DEKRA Lighting Technology Centre (DLTC). 

Certificering
Bij de certificeringsprocedure wordt gekeken naar de energie-efficiëntie, levensduur, lichtstabiliteit en veiligheid. Een eerste beoordeling bestaat uit laboratoriumtesten en een evaluatie van de fabriek, het kwaliteitsmanagementsysteem en de testprocedures van de fabrikant. Dit wordt gevolgd door een jaarlijkse beoordeling om te controleren of nog steeds aan alle vereisten wordt voldaan. Na drie jaar wordt de gehele certificeringsprocedure volledig herhaald. 

BB-Lightconcepts krijgt eerste keurmerk
BB-Lightconcepts te Doetinchem is de eerste fabrikant van ledarmaturen voor de professionele markt (B2B) die het DEKRA LED keurmerk mag voeren. Op 22 februari om 13.00 uur a.s. zal in de showroom van BB-Lightconcepts door Dhr. Vincent Roes namens DEKRA het certificaat worden overhandigd aan Dhr. Chiel Bekker, Directeur van BB-Lightconcepts, in aanwezigheid van de Doetinchemse Wethouder, drs. Steven Kroon, met onder andere Economische ontwikkeling en Duurzaamheid in zijn portefeuille. Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel