Bedrijfsnieuws

Business class parkeerservice

Valet parkeren is een snelle en comfortabele manier van Schiphol parkeren. Valet betekent vanuit het Engels knecht. Valet kan ook verwijzen naar het Franse woord voiturier wat staat voor koetsier. Wat ruimer vertaald, betekent het een auto besturen. Deze manier van parkeren komt vanuit Amerika, waar deze vorm van parkeren een veel gebruikte manier is.

Valet parkeren

In feite zijn de lange parkeermogelijkheden beperkt tot twee vormen: shuttle parkeren en valet parkeren. Voor lang parkeren heeft Schiphol P3 (Lang Parkeren) of P4 (Basic Parking) ingericht. Vanaf P3 vertrekt er iedere tien minuten een gratis snelbus, die jou in vijf minuten naar de vertrekhal brengt. Kort Schiphol parkeren kan natuurlijk ook bij parkeren P1. Dit is bedoeld voor maximaal 48 uur en is op loopafstand van de terminal.


Dit is valet parking: U rijdt naar de vertrekhal op Schiphol en overhandigt de auto aan een medewerker van het parkeerbedrijf. Er zijn verschillende aanbieders van valet parkeren, maar de grootste aanbieder is Centralparking. Uw auto wordt vervolgens voor een afgesproken tijd gestald op een parkeerplaats waarbij u de keuze hebt om de auto overdekt te stallen of gewoon in de buitenlucht. De parkeerplekken worden overigens bewaakt. Bij terugkomst herhaalt de procedure zich: u meldt zich bij terugkomst en de auto wordt voor u opgehaald en bezorgd bij de aankomsthal.


Voordelen van valet parking

Het grote voordeel van valet parkeren is het gemak en de tijdwinst. U bent direct op de luchthaven en kunt meteen inchecken. Het kost natuurlijk tijd als u zelf de auto moet parkeren en met een shuttle bus naar de vertrekhal moet en visa versa bij terugkomst. Ook hoeft u minder met uw bagage rond te lopen. De valet parkeerbedrijven bieden naast het ophalen en parkeren een extra servicepakket zoals een autowasbeurt en bijvullen van ruitensproeier vloeistof. Het is wel zaak dat er vertrouwen bestaat. U geeft immers uw auto over aan een ander. Voor de parking wordt een overeenkomst opgemaakt met daarin vermeld de voorwaarden. Belangrijk is dat er slechts weinig kilometers gemaakt worden en dat de auto veilig gestald wordt.

 

Valet parkeren kan ook een onderdeel zijn van een VIP service waarbij nog meer comfort wordt geboden zoals snelle security en grenspassage, toegang tot aparte luxe wachtruimten en snel inchecken. U moet dan wel een betaald lidmaatschap hebben van Privium Plus.

 

Lees hier alles over parkeren bij Schiphol.

 Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel