Bedrijfsnieuws

Alprokon hoekbescherming helpt schade voorkomen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Bij het uitdraaien van het parkeervak raakt u net die betonnen pilaar die daar zo verraderlijk staat. Jammer, niet gezien. Een werknemer schampt tijdens het stofzuigen langs de hoek van een muur, het stucwerk vliegt eraf. Dat zal moeten worden gerepareerd. ‘‘Dergelijke situaties vinden helaas dagelijks plaats en leveren een hoop ergernis op en honderden, misschien wel duizenden euro’s aan kosten. Hoek- en kolombescherming van Alprokon Aluminium helpt u dit eenvoudig te voorkomen,’’ aldus commercieel directeur Henk van Herpen.

De hoek- en kolombeschermers van Alprokon hebben een hoek van 90 graden en zijn sterk afgerond. Hierdoor is niet alleen uw stucwerk beschermd, maar ook uzelf. Wanneer u bijvoorbeeld tegen een aluminiumprofiel van Alprokon aanbotst, levert dat minder pijnlijke blessures op dan bijvoorbeeld bij scherpe, stucwerk hoeken.


‘‘Vooral onze nieuwste hoekbeschermer, uitvoering E32 (afbeelding), voorkomt grote schade aan materiaal en personen. Deze heeft namelijk een afgeronde, rubberen bumper, die bij aanraking wordt ‘ingedrukt’. Door inwendige luchtkamers is de rubberen bumper zeer flexibel en kan deze als het ware de energie van de eerste aanraking (in bepaalde mate) absorberen. Op die manier attendeert het product op direct contact met een hoek,’’ vertelt Van Herpen enthousiast.


De zichtbaarheid van een hoek vergroten

Het beschermen van kwetsbare hoekafwerkingen kan met één van de basismodellen (uitvoering E30 en uitvoering E31) of met de hierboven genoemde hoekbeschermer die is voorzien van een energieabsorberende rubberen stootbumper (uitvoering E32).


‘‘Al deze profielen kunnen worden geleverd met veiligheidssignalering naar keus, om de opvallendheid van de hoeken te vergroten,’’ vertelt de commercieel directeur. Het profiel kan aan twee zijden worden uitgerust met zo’n unieke toplaag.


Een ruimte als een parkeergarage vraagt bijvoorbeeld om toepassing van attentiemarkering of –signalering, zoals het Reflexite® Oranje fluorescerende materiaal, dat fel reflecteert als er licht op valt. U kunt ook kiezen voor de 3360 Geel/Zwart attentiemarkering, die de aandacht ongemerkt vestigt op bedrieglijke hoeken door het opvallende patroon en kleurcontrast.


Wilt u uw hoeken wel beschermen tegen schade, maar geen opvallende kleuren of patronen op uw muur? Dan kan voor de materialen 3520 Rubbertex grijs of 3510 Rubbertex zwart worden gekozen.


Omdat Van Herpen wil benadrukken dat hoekprofielen van Alprokon zeer nuttig zijn, schetst hij een mogelijk situatie. ‘‘Het licht valt uit. Paniek in uw gebouw. Iedereen wil snel naar buiten, maar de vluchtwegen zijn moeilijk te vinden. In zulke situaties zijn Alprokon hoekbeschermers voorzien van de vluchtwegmarkering 7500 Glo-Brite® geen overbodige luxe. Deze markering bestaat uit een witgroen, fotoluminescent materiaal (glow-in-the-dark) dat oplicht zodra het donker wordt. Hierdoor wordt de vluchtroute aanzienlijk zichtbaarder. Iets wat voor iedereen van groot belang is, nietwaar?’’


Al met al kan worden geconstateerd dat de hoek- en kolombescherming van Alprokon Aluminium vele varianten kent waar u diverse kanten mee op kunt. Maar bovenal een product dat grote schade voorkomt, in plaats van geneest.


Nog even een korte opsomming van de directe voordelen van Alprokon hoek- en kolombescherming:

    Voorkom het beschadigen en ‘vies’ worden van hoeken (stucwerk/metselwerk) of kolomomgangen.
    Vergroot de zichtbaarheid van de hoek. Kies daarbij voor ‘signalerende’ materialen.
    Voorkom schade aan personen en apparatuur.
    Eenvoudige montage: keuze uit schroeven of kitten.
    Extra voordeel rubberen stootbumper (model E32): bij het eerste contact met het rubber ontstaat geen (of minder) schade. De energie van aanraking wordt door de twee ingebouwde stootbumpers in een bepaalde mate geabsorbeerd.


Over Alprokon Aluminium

Alprokon levert oplossingen in aluminium. Alle profielen worden bedacht, gemaakt en verkocht vanuit onze eigen fabriek in Barendrecht. Een slim assortiment hoek-, dorpel- en traptrede-profielen en andere NON-Slip Toplaag-producten bestaat naast een specialistisch assortiment, waaronder deurnaaldoplossingen (een uniek stukje hang- en sluitwerk voor toepassing tussen dubbele deuren).


Verkoop

De verkoop van de deurnaaldprofielen geschiedt via de IJzerwarenvakhandel. Via de webshop www.alprokon-online.com kunnen serviceonderdelen voor de deurnaalden besteld worden, maar ook de traptrede-, dorpel- en hoekprofielen en deurprotectiemateriaal.


Vragen? Mail Petra van Herpen, petra.vanherpen@alprokon.com.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel