Bedrijfsnieuws

Schöck lanceert Isolink Gevelanker

Schöck Isolink® is een uniek glasvezelcomposiet gevelanker dat warmteverlies voorkomt bij het verankeren van de geventileerde gevel aan de constructie. Het Isolink® gevelanker vervangt de traditionele gevelverankeringssystemen uit staal of aluminium. Zodoende wordt een koudebrugprobleem opgelost dat jaren onopgemerkt is gebleven en is de geïsoleerde gevel nu écht vrij van thermische lekken.

Vanaf 1 januari 2020 al moeten alle nieuwe gebouwen in Nederland bijna energie neutrale gebouwen (BENG) zijn. De meeste gevelelementen worden bevestigd met een stalen of aluminium profiel. Bij het doordringen van de isolatieschil leiden deze materialen tot grote koudebruggen en gaat veel warmte verloren. Arjan Westra van Schöck Nederland: “Met de traditionele verankering wordt het halen van de BENG-norm een uitdaging. Circa 50 procent van het totale warmteverlies in de gevel wordt veroorzaakt door de verankering”.

Thermisch isolerend gevelanker

Als specialist op het gebied van thermische onderbrekingssystemen in gebouwen was dit hiaat in de gevel voor Schöck voldoende reden om een geheel nieuwe oplossing te ontwikkelen. Bij het nieuwe Schöck Isolink gevelanker is gebruik gemaakt van glasvezelcomposiet in plaats van staal of aluminium. De thermisch isolerende werking en hoge treksterkte, stijfheid en duurzaamheid maken het materiaal uitermate geschikt voor toepassing in de gevel. De warmtegeleidingscoëfficiënt van het glasvezelmateriaal in Isolink is 200 keer lager dan bijvoorbeeld van aluminium.

Schöck Isolink is een uiterst eenvoudig anker waarmee tal van gevelsystemen kunnen worden bevestigd. Een economische en efficiënte oplossing voor alle opdrachtgevers en gevelbouwers die koudebrugvrij en slanker willen bouwen.


Meer informatie vint u op de website van Isolink.

Deel dit artikel