Bedrijfsnieuws

Forse besparingen mogelijk met TONZON

Nieuwbouwvloeren lekken ondanks de gebruikte isolatie toch nog veel warmte aan de onderzijde door uitstraling naar de koude kruipruimte. Het warmteverlies aan de onderzijde is in de Nederlandse bouwwetenschap ernstig onderschat. Door dit permanente warmtelek worden nieuwbouwvloeren niet zo warm. En is er vloerverwarming dan is het systeem traag en het energieverbruik hoog.

Het TONZON Thermoskussen is het enige isolatiemateriaal dat de warmte-uitstraling trapsgewijs naar vrijwel nul reduceert. Het heeft dan ook een beter isolerend effect in een kruipruimte dan andere isolatiematerialen. Het Thermoskussen heeft als bijkomend voordeel dat het volledig opvouwbaar is. Het past door ieder luikje, kan ook in krappe kruipruimtes worden toegepast, het geeft veel minder overlast en er zijn geen vrachtwagens nodig.

Aanpak onnodige warmtelekken

We laten veel warmte onbenut weglekken. De stookruimte wordt vaak onnodig warm. Geïsoleerde CV-buizen stralen onnodig warmte uit in ruimtes zoals zolders, garages en kruipruimtes. Radiatoren warmen buitenmuren op. Bij vloerverwarming lekt zoveel warmte aan de onderzijde weg, dat de verwarming vaak dag en nacht aan blijft.


Bij woningen met luchtverwarming is het in de kruipruimte soms nog warmer dan in de kamer. We warmen letterlijk de aarde om het huis op. Dat laatste zelfs nog bij nieuwe woningen en NOM-woningen. Zie hoe simpel het kan zijn om klimaateffectief gas te besparen en ga naar tonzon.nl/warmtelekken.

Meer informatie vindt u op de website van TONZON.

Deel dit artikel