Bedrijfsnieuws

Den Haag kiest platform van Agendum en Sigmax

Als vervolg op de invoering van het kenteken parkeren start Gemeente Den Haag dit jaar met digitaal parkeerhandhaven. Na aanbesteding heeft de gemeente de levering van het digitale handhaafplatform gegund aan Agendum, die zowel wat kwaliteit als prijs betreft het beste uit de bus kwam. Onderdeel van de oplossing is gebruikmaking van de handheld opvolgapplicatie CityControl van Sigmax.

Met ingang van het tweede kwartaal 2016 zet de gemeente voor de parkeercontrole een scanauto en een scanscooter in. De scans zullen worden verwerkt door de SCANMAN van Agendum, het platform dat de scans automatisch controleert op de aanwezigheid van een parkeerrecht en nauwkeurigheid. Zodra er geen parkeerrecht aanwezig blijkt, stuurt het systeem automatisch een bericht voor nadere controle of opvolging naar de Sigmax CityControl applicatie op de handheld van de handhaver op straat.

Met deze nieuwe manier van handhaven beoogt de gemeente een efficiënter en eerlijker handhaafproces te realiseren. Bovendien levert digitaal handhaven de stad belangrijke informatie op voor verbetering van het parkeer- en mobiliteitsbeleid.


Digitaal opvolgen met gebruik van scanapparatuur en de SCANMAN is al jaren succesvol in steden als Amsterdam, Haarlem en Utrecht. Niet alleen is de controle van kentekens met scanapparatuur vele malen efficiënter dan de conventionele manier van controle, ook zorgt de automatische scanverweking en controle ervoor dat het aantal opvolgingen op straat sterk afneemt.


“We zijn er trots op dat na Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Nijmegen en Schiedam, nu ook Den Haag voor de bewezen kwaliteit van ons SCANMAN platform en onze jarenlange ervaring kiest,” zegt algemeen directeur Jurgen Vernimmen over de gunning. “En door onze jarenlange ervaring en voortdurende doorontwikkeling van onze modulaire applicaties kunnen wij onze oplossingen voor een goede prijs aanbieden. Samen met City Control van Sigmax hebben we een optimale en gebruikersvriendelijke oplossing voor gemeenten gecreëerd die ook internationaal toegepast wordt.”Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel