Bedrijfsnieuws

Prefab afdichtingstechnieken

In de bouw vindt een verregaande vorm van industrialisatie plaats, zowel op het gebied van nieuwbouw als ook renovatie. Steeds meer producten worden prefab op de bouw aangeleverd. Celdex speelt daarop in met prefab aan te brengen afdichtingsschuimbanden voor luchtdichte toepassingen.

De verwachting is dat de industrialisatie zich steeds verder doorzet en dat prefab ontwikkelingen een steeds grotere vlucht nemen. Door in dat concept direct de benodigde afdichtingsproducten mee te nemen, ontstaat een compleet systeem dat op de bouw alleen nog gemonteerd hoeft te worden. Een duidelijke meerwaarde dus. Celdex heeft een compleet assortiment afdichtingsschuimbanden die prefab aangebracht kunnen worden. Het gecontroleerd aanbrengen van een afdichtingsschuimband in de fabriek betekent dat je niet afhankelijk bent van diverse externe invloeden, zoals de Nederlandse weersomstandigheden op de bouwplaats. De eindkwaliteit is heel controleerbaar en faalkosten worden tot een minimum beperkt.


Voor de kozijnindustrie heeft Celdex het EPDM Stelkozijnband ontwikkeld. Het schuimband wordt in de timmerfabriek op het stelkozijn aangebracht. Als het daarna op de bouwplaats wordt gemonteerd, is het direct luchtdicht afgedicht. Op deze manier hoeven er op de bouwplaats geen butyltape, purschuim of andere vloeibare smeersels te worden toegepast. Door de unieke celstructuur heeft het EPDM Stelkozijnband een groot afdichtingsbereik van 2 tot 15 millimeter. Het product is bij SHR op luchtdichtdichtheid getest en voldoet volgens de normen NEN-EN 12207 en EN 2687 aan de hoogste klassen. Het schuimband is enkelzijdig zelfklevend verkrijgbaar in de kleur zwart.


Meer informatie vindt u op de website van Celdex.

Deel dit artikel