Bedrijfsnieuws

IUNGO geeft inzicht in energieverbruik

Het IUNGO DinDat platform geeft de woningcorporatie, het bouwbedrijf en de installateur inzicht in de energieprestatie van een woning. Of het nu gaat om het in rekening brengen van de energieprestatievergoeding (NOM/EPV), de verplichte rapportage over het presteren van de woning, of het monitoren van de installatie en signaleren van afwijkingen: het IUNGO DinDat platform verschaft het benodigde inzicht, ook voor de bewoner.

IUNGO ontwikkelt de benodigde hard- en software in eigen beheer, waardoor we een betrouwbaar en stabiel platform bieden dat zeer overzichtelijke en betrouwbare data levert. Energiestromen binnen een woning, of het nu opwek of verbruik is, worden in kaart gebracht en afwijkingen worden real time gerapporteerd. Door de flexibiliteit van IUNGO kunnen in samenwerking met opdrachtgevers projectspecifieke oplossingen ontwikkeld worden voor data-analyse of gerichte monitoring.


IUNGO heeft ruime ervaring met het monitoren van NOM-woningen, de eerste woningen met het IUNGO DinDat systeem zijn sinds november 2016 operationeel en het aantal groeit. Bewoners hebben de beschikking over real-time inzicht in het energieverbruik, zowel woning- als persoonsgebonden. De installateur, verantwoordelijk voor de installatie, kan ingrijpen, mocht een installatie niet optimaal presteren. De woningcorporatie beheert haar woningportfolio en beschikt op eenvoudige wijze over de jaarlijks verplichte EPV-rapportage.


IUNGO gelooft dat apparaten slimmer kunnen, met elkaar moeten kunnen communiceren en het leven voor de gebruiker vooral makkelijker moeten maken. Het IUNGO platform is gebaseerd op open communicatieprotocollen en daarmee voor elke configuratie geschikt.


Meer informatie vindt u op
de website van IUNGO.

Deel dit artikel