Bedrijfsnieuws

LED-verlichting voor winkelpanden en industriële ruimtes

Sharp Europe betreedt de markt voor LED-verlichting in de Benelux. Sharp lanceert 46 LED-producten in vijf productreeksen voor winkelpanden en industriële ruimtes.

 

De armaturen beschikken over de Zenigata (COB) multichip-LED van Sharp, waardoor verlichtingsontwerpers, architecten en elektriciens de voordelen van LED kunnen optimaliseren.

Baudik de Vries, Country Manager Solar Modules & LED Lighting: “We zijn verheugd LED-verlichting in de Benelux te lanceren. Sharp heeft ruim 45 jaar ervaring op het gebied van LED-technologie, zowel in de wereldwijde levering van individuele componenten als in de levering van complete armaturen. We zijn er van overtuigd dat dit het juiste moment is om deze producten in de Benelux te introduceren.”

 “LED-technologie bevindt zich in een belangrijke fase van haar ontwikkeling. De efficiëntie neemt steeds verder toe en investeren in de toepassingen wordt steeds interessanter. Nu Sharp de markt betreedt, wordt LED-verlichting nog interessanter voor klanten die een energiebesparend alternatief zoeken dat beter presteert dan andere verlichtingssystemen.”

 

Sharp LED-verlichting in de Benelux

Sharp is klaar voor de introductie in de Benelux en zoekt nu distributiepartners met ervaring in LED-verlichting voor de industriële sector en de retail. Sharp biedt standaard vijf jaar garantie op alle LED-verlichtingsproducten en diverse financieringsmogelijkheden. Naast de vijf productreeksen waarmee Sharp nu de Europese markt betreedt, volgen in de loop van dit jaar nog vele innovaties op het gebied van LED-verlichting. In Hamburg is een speciaal kenniscentrum ingericht ter bevordering van de verdere markt- en productontwikkeling.

 

Uitgebreide LED-productlijn

Sharp lanceert 46 producten in vijf productreeksen: de YUJI en HAYU voor winkels, de TADA en KATO voor industriële ruimtes en de YUNA, die geschikt is voor beide sectoren.

 YUJI en HAYU zijn beide een betaalbare en optimale LED-verlichtingsoplossing voor winkels, showrooms en supermarkten. De armaturen beschikken over de Mega Zenigata-multichip van Sharp, waardoor men slechts één LED in een armatuur hoeft te plaatsen, terwijl de helderheid van meerdere lampen behouden blijft. De Zenigata-technologie is efficiënt en heeft een kleurweergave van CRI > 80.

 

 • De YUJI is een universele spotverlichting voor standaard Europese 3-fasesystemen. De reeks subtiele spotlampen is veelzijdig genoeg voor alle verlichtingsontwerpen voor winkeltoepassingen en biedt de mogelijkheid verschillende kleurtemperaturen (3.000 en 4.000 K), lumenwaarden (1.300 tot 4.300 lm – tot 89 lm/W) en schijnhoeken (gradenbundels flood 24° en wide flood 40°) te selecteren. Tevens zijn DALI-dimopties beschikbaar.

 

 • De HAYU heeft alle kenmerken van de YUJI in een 2-in-1 opbouwspotverlichting en inbouwspot. Dit betekent dat het verlichtingsontwerp eenvoudig kan worden aangepast om verschillende sferen te creëren of verschillende onderdelen en producten in de winkel te benadrukken.

 

TADA en KATO zijn krachtige, efficiënte verlichtingsoplossingen voor industriële ruimtes inclusief buitentoepassingen, ruimtes met hoge plafonds of magazijnen.

 

• De TADA is een robuuste, veilige en vochtbestendige armatuur met een behuizing van gegoten aluminium en een PC- of PMMA-lichtverspreider met interne prisma’s voor extreme condities (IP66), zoals water, schokken, trillingen en extreme temperaturen (-25 °C tot 35 °C). De TADA biedt een uitstekende verlichtingsefficiëntie tot 103 lm/W, lumenwaarden van 4.300 tot 6.200 lm en een hoogwaardige kleurweergave van > 80.

 

• De KATO is een lage armatuuroplossing die dankzij de robuuste behuizing van gegoten aluminium en de krachtige lichtopbrengst ideaal is voor ruimtes met hoge plafonds en toepassingen in de openlucht. De KATO is snel te installeren, heeft een levensduur van 50.000 uur (L80/B10) en combineert een grote verlichtingsefficiëntie van 87 lm/W met een lichtstroom van 11.725 lm en een gecorreleerde kleurtemperatuur van 4.000 K.

 

De YUNA is een robuuste, universele inbouwverlichting met een IP44-kwalificatie die geschikt is voor zowel industriële ruimtes als winkelpanden (gangen, trappen en bijvertrekken) met een hoog visueel comfort. De inbouwspot wordt op standaard wijze in plafondopeningen geplaatst, is eenvoudig te vervangen en een heeft een afgeschermd optisch systeem voor installatie en reiniging. De YUNA beschikt over Mega Zenigata COB-technologie, levert een CRI > 80 en is beschikbaar met diverse lumenwaarden (1.000 – 1.700 lm) en DALI-dimopties.

 

Deel dit artikel