Bedrijfsnieuws

Bpark - volautomatisch parkeergarage voor fietsen gelanceerd

Wereldwijd heeft Nederland een enorme reputatie op het gebied van fietsen. Er ligt naar schatting zo’n 35.000 kilometer aan fietspaden, we hebben moderne fietsknooppunt-netwerken en er zijn zelfs al snelwegen voor elektrische fietsen. De Nederlanders fietsen vaak en qua afstand ook steeds verder en bezitten op dit moment gezamenlijk 24 miljoen fietsen. U zult begrijpen, dat – met name – de gemeenten in het land automatisch worden opgezadeld met een groot probleem: fietsparkeren!

Veilig en toegankelijk parkeren

Bpark (kort voor “BicycleParking”) levert een volautomatische parkeergarage voor fietsen. Op een betonnen fundering verrijst een stalen constructie met in het midden een Europees gepatenteerd liftsysteem draaiend op een stabiele database en geschikt voor iets meer dan 100 fietsen. Het torentje van ongeveer 11 meter hoog is (deels) bekleed met veiligheidsglas waardoor het geheel een architectonisch en visueel aantrekkelijke uitstraling krijgt. Hierdoor ontstaat een droge, veilige omgeving voor het parkeren van fietsen die 24 uur per dag en 7 dagen per week voor iedereen beschikbaar is, zonder dat er een mensenhand aan te pas komt.
 

Het unieke systeem maakt het mogelijk om fietstassen, kinderzitjes en andere accessoires aan de fiets te laten zitten. De kooiconstructie aan de lift verplaatst de fietsen rechtop in de toren en maakt de kans op beschadiging nihil. De toren is uitgerust met een camerasysteem wat elke beweging van de fiets registreert en bewaking op afstand mogelijk maakt. Het prototype van de fietstoren draait inmiddels vanaf februari 2013 foutloos. Interessant zijn eventuele opties als een oplaadstation voor accu’s voor elektrische fietsen en LED-schermen voor informatieve- en reclamedoeleinden, welke in de toren kunnen worden geïntegreerd.
 

Ideaal voor gebruikers E-bikes

Het gebruik van duurdere fietsen zoals E-bikes neemt in Nederland toe. Met de parkeervoorziening van B-park wordt een stadscentrum aantrekkelijker gemaakt voor de gebruikers van deze fietsen. Ook na sluitingstijd wordt er nu een veilige parkeeroplossing geboden. De plaatselijke uitgaansgelegenheden kunnen hiervan profiteren en de charme en uitstraling van de stad zal, zeker uit toeristisch oogpunt, alleen maar toenemen!


Bpark: een unieke, innovatieve en enorm praktische oplossing voor het parkeren van de fiets!


Bpark zal zich presenteren op de Dag van Verkeer & Mobiliteit in de Expo in Houten op donderdag 27 november 2014. Bezoek ons op standnr. 1.721!

Deel dit artikel