Bedrijfsnieuws

Ondernemer maakt samen spelen mogelijk met MVO

AVO Speeltoestellen heeft in samenwerking met de handige papa van Luna en Tim en de Dierense speeltuin een veilig schommelzitje ontwikkeld. Het zitje is ontwikkeld voor kinderen met een beperking en kleine kinderen, zodat ook zij mee kunnen schommelen op de Familie Schommel.

 

Familie Schommel

De Familie Schommel is bij uitstek een schommel voor het hele gezin. Tijdens verschillende tests van de NSGK Speeltuinbende scoorde de Familie Schommel een rood bordje.  De Familie Schommel is namelijk niet geschikt voor kinderen die niet goed zelfstandig kunnen zitten. Zo ook in de Dierense speeltuin in het Gelderse Dieren. De familie Wansink-Gudde, Speeltuinbendeleden van het eerste uur, konden niet met het hele gezin schommelen. Luna werd geboren met een open ruggetje en moest daarom vanuit haar rolstoel toezien hoe andere kinderen wel met hun papa en mama konden schommelen.
 

Aangepast zitje

Hierop kwam het idee bij Patrick Wansink, de vader van Luna om een speciaal zitje te maken, waardoor Luna mee kon schommelen. Het is belangrijk dat het zitje voldoende steun geeft aan haar rug en armen én wat voorkomt dat ze eruit valt. Het prototype dat hij maakte is op de Familie Schommel in de Dierense Speeltuin gemonteerd. Het zitje zat er nog niet op of Luna had al dikke pret met  haar broer Tim en de andere kinderen! Het zitje bleek een succes, niet alleen voor Luna maar ook voor jonge kinderen en andere kinderen die bij het schommelen meer steun nodig hebben. 
 

Veiligheid

Vanuit het  prototype is de vader van Luna verder gegaan met de ontwikkeling van het zitje en heeft contact gelegd met  AVO Speeltoestellen, fabrikant van de Familieschommel. Samen is gekeken hoe het stoeltje zo kan worden gemaakt dat het veilig op iedere Familie Schommel te monteren is.

En dat is gelukt!

AVO Speeltoestellen heeft vanuit dit initiatief besloten om het zitje in productie te gaan nemen zodat er op alle Familie Schommels in het land veilig en samen geschommeld kan gaan worden. Het zitje kan makkelijk toegepast worden op een bestaande Familie Schommel en wordt standaard geleverd met antislip coating, zoals ook alle andere zitjes standaard worden geleverd.  De NSGK Speeltuinbende is heel trots op het zitje en de manier waarop het tot stand gekomen is.

 

Het ontwerpproces en uiteindelijke realisatie is een voorbeeld van MVO. Bravo!  De NSGK Speeltuinbende moedigt alle ouders, speeltuinen én leveranciers aan om het voorbeeld te volgen. Zie je een belemmering voor samen spelen en weet je een oplossing? Hou hem niet voor jezelf maar deel je idee en “make it happen!”. 

 

De NSGK Speeltuinbende

De NSGK Speeltuinbende is een testteam van kinderen met én zonder handicap én hun ouders/begeleiders. De NSGK Speeltuinbende test speelplekken op toegankelijkheid en bespeelbaarheid. De NSGK Speeltuinbende is een initiatief van NSGK, de Nederlandse Stichting van het Gehandicapte Kind.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel