Bedrijfsnieuws

Sublieme spiegeltechniek in Italiaans Disano Sella armatuur

Met de Sella van Disano is het mogelijk om in bestaande situaties de armaturen met gasontladings-lampen 1 op 1 te vervangen. Dit zal een aanzienlijke verbetering geven van de kwaliteit van het licht in zowel lichtkleur als kleurweergave.

Dankzij de high performance ledoptieken (reflector + extra lens) van de Sella ledarmaturen kan gebruik gemaakt worden van de bestaande lichtmasten met dezelfde onderlinge afstanden.  Afhankelijk van het type wegdek is het mogelijk om besparingen te behalen van 40 tot 50 procent.  Naast deze enorme energiebesparing wordt er ook enorm op de onderhoudskosten bespaard.

 

Deze Disano armaturen zijn aan de bovenzijde voorzien van koelribben om voor de warmteafvoer van het systeem te zorgen. Hierdoor blijft de temperatuur in de behuizing binnen de toleranties van de leds waardoor er optimale prestaties in zowel duurzaamheid als  efficiëntie gegarandeerd worden. De speciaal ontworpen spiegeloptieken, waarbij de leds verzonken in het armatuur liggen zijn er in verschillende uitstralingshoeken, om zodoende verschillende situaties te kunnen verlichten met één en hetzelfde armatuur. Dit kan variëren van diverse straatprofielen in verschillende breedtes, tot fietspaden, rotondes of parkeerterreinen.

 

Verschillende vermogens zijn leverbaar en de mogelijkheid bestaat om de armaturen uit te voeren met een activator en antenne  van de toonaangevende fabrikanten om zodoende te communiceren met een managementsysteem.  Aan de bovenzijde van het armatuur is een speciale voorziening getroffen waar de uitwendige antenne geplaatst wordt. Zo is dit armatuur geheel toegerust  op de zogenaamde “Smart City”, waarin de nieuwste digitale mogelijkheden benut worden om een stad duurzamer, veiliger en leefbaarder te maken.

 

Deze veelzijdige combinatie maakt deze serie armaturen dus uitermate geschikt voor openbare verlichting, maar ook voor bijvoorbeeld het verlichten van (parkeer)terreinen op bedrijfscomplexen.Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel