Tarkett start internationale campagne voor ontwerp vloerpatronen

vrijdag 1 juli 2016
timer 3 min
Tarkett, internationaal marktleider in innovatieve en duurzame oplossingen voor vloerbedekking en sportveldbekleding, is onlangs gestart met een digitale ontwerpcampagne gericht op architecten en ontwerpers in heel Europa om hen te betrekken bij het nieuwe concept 'Floor is the new Playground' (de vloer is het nieuwe speelveld).

De acht weken durende campagne, waarin gebruikers worden aangemoedigd te spelen met vloerpatronen en interessante ontwerpen te creëren met het assortiment Luxury-vinyltegels (modulair vinyl) van Tarkett, is uiteindelijk uitgelopen op een internationaal 'design tag'-spel. Verschillende architecten en ontwerpers uit alle delen van Europa hebben de mogelijkheid tot samenwerking aangegrepen en hebben inspirerende vloerontwerpen geproduceerd, die breed werden gedeeld op de sociale media.


In zijn commentaar over de betrokkenheid van de ontwerpers bij de campagne, zei Florian Bougault, Art Director Tarkett Stores & Shops, Hospitality & Leisure: “We waren buitengewoon tevreden over het aantal architecten en ontwerpers dat heeft meegedaan en de digitale tool heeft gebruikt om met de patronen te spelen.”


“Sommige patronen waren heel inspirerend omdat architecten de vloer op verschillende manieren bekeken en met het oppervlak speelden; bijna een digitaal speelveld voor het creëren van eindeloze mogelijkheden. Vooral één ontwerp van Eric Klein Velderman was een prachtig voorbeeld van een evenwichtige combinatie van klassiek en hedendaags.”


Hij voegt eraan toe: “Het aspect van samenwerking in de campagne was ook interessant. Het was prachtig om te zien hoe ontwerpers met elkaar samenwerkten aan unieke vloerontwerpen en het uiteindelijke resultaat deelden op de sociale media. In de hele Europese gemeenschap van architecten en ontwerpers is de respons geweldig geweest; de campagne is meer dan 10.000.000 keer bekeken.”


Eric Klein Velderman van Cantoo Design in het Verenigd Koninkrijk legde uit waarom hij de competitie boeiend vond: “Wat begon als een eenvoudig ontwerpspel werd al gauw veel gecompliceerder - en toen begon het leuk te worden. Ik weet zeker dat de meeste ontwerpers de online tool zagen als een korte onderbreking, iets dat op het eerste gezicht behoorlijk eenvoudig was. Ik zag kans de tool te gebruiken om ideeën te ontwikkelen die verder gingen dan een spelletje, dat het iets is dat we misschien kunnen gebruiken voor serieuzere ontwerpontwikkeling.”


“Het duurde niet lang of we zagen de tool ook als een kans om samen te werken en we bedachten een 'design tag'-spel waarin we elkaar een deel van een patroon gaven, dat de ander dan voltooide. Na het probleem te hebben opgelost, vergeleken we elkaars resultaten. Het was heel erg leuk en een prachtig voorbeeld van een campagne waarin fabrikanten en ontwerpers op internationale schaal samenwerken.”


René Wissink van Atelier Argos in Nederland voegde eraan toe: “We hebben allemaal heel erg genoten van het experimenteren met de tool en vonden het ontwerpproces bijzonder boeiend. Tools zoals deze zijn een goede ondersteuning voor het ontwerpen en we hebben veel plezier gehad met het ontdekken van de mogelijkheden om de vloer tot leven te brengen. Het heeft echt onze verbeelding aan het werk gezet.”


Meer informatie over het concept 'Floor is the new Playground' en het uitgebreide assortiment LVT-vloerontwerpen is te vinden op
www.flooristhenewplayground.nl. De tool voor het maken van patronen die in de campagne is gebruikt, is verkrijgbaar op http://flooristhenewplayground.tarkett.com/nl_NL/speel

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
Tarkett start internationale campagne voor ontwerp vloerpatronen

© Atelier Argos

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Bouwiconen: Jimmy van der Aa trapt af met Peter Zumthor

27 mrt om 07:30 uur

In onze nieuwe rubriek Bouwiconen vragen we een Nederlandse architect naar het werk dat hem of haar veel…

Lees verder »
descriptionArtikel

Symposium over de kansen voor waterrijk bouwen

29 feb om 07:30 uur

Tijdens het symposium Building the Future, op maandag 18 maart in Zwolle, wordt ingegaan op stedenbouwkundige…

Lees verder »
descriptionArtikel

Kunstmatig versus kunstzinnig

19 feb om 15:30 uur

De afbeelding bij dit webartikel was te mooi om te laten liggen als cover van onze Innovatiecatalogus 2024 (…

Lees verder »
descriptionArtikel

Kunstmatige intelligentie bedreiging voor architect?

9 feb om 07:30 uur

Als redactie kunnen we niet meer heen om kunstmatige intelligentie (AI), maar hoe zit dat in de bouwwereld?…

Lees verder »
descriptionArtikel

Superslimme energie interface motiveert gebruiker

5 feb om 07:30 uur

Equi is Latijns voor ‘gelijk’. Wie deze productnaam googlet, komt terecht bij een bouwstofzuiger. Als je verder…

Lees verder »
descriptionArtikel

Top-10 innovaties die het gaan maken in 2024

1 feb om 11:30 uur

Als transitiemaker bij Squarewise en innovatiecoach bij TKI Urban Energy is Niels Rood dagelijks met innovaties…

Lees verder »
descriptionArtikel

Innovatiecatalogus: Nieuwe bouwcultuur & bouwen zonder CO2

10 jan om 11:00 uur

In de jaarlijkse Innovatiecatalogus 2024 van Stedebouw & Architectuur kijken we traditioneel naar de…

Lees verder »
descriptionArtikel

3D-geprinte ode aan iconische Amsterdamse grachtenbrug

15 dec 2023

Na een pitch met drie ontwerpers was het kunstenaar Street Art Frankey die een opmerkelijke verbinding ontwierp…

Lees verder »