Vertrouwen in IFD-Bouwen

zondag 2 mei 2010
timer 2 min
“De volgende keer nog beter.” Albert Herder van HVDN architecten, het bureau dat zorgcentrum Hilverzorg in Hilversum ontwierp. Modulaire bouw met units voorzien van LageTemperatuurVloerverwarming (LTV). Een primeur! “En dat tegen de stroom in, want LTV kan niet, zei de fabrikant/aannemer. We hebben toch doorgezet. En nu is ‘ie er. Een unit met LTV. En de fabrikant past die vloerverwarming nu standaard toe in elke unit. Dat is dus een van de bijzondere dingen van IFD. Met z’n allen sleutelen aan het product: architect, bouwer, installateur, fabrikant. En elke discipline voegt iets toe. En dat verbeterproces, dat optimaliseren, is nooit klaar. Want de volgend keer wil je het nog weer beter.”

HVDN architecten is gevestigd in een ruim bemeten kantoor, onderdeel van een bedrijfsverzamelgebouw in een oud schoolpand in Amsterdam-West. Nabij de Kolenkit, op het randje van een Vogelaarwijk. Een bewust keuze. Herder, een van de twee partners van HVDN architecten: “Het is goed om met je bureau middenin de samenleving ‘te staan’. Daarom zijn we hier ook gevestigd. We werken veel in naoorlogse wijken. En hier om je heen ervaar je dagelijks wat de problemen van die wijken zijn. En dat neem je mee in je ontwerppraxis. We zijn nu betrokken bij de herstructurering van het August Allebéplein in Slotervaart. Het helpt dan dat je hier zit. Je fiets naar kantoor, je kijkt om je heen en je leert wat beter kan. Wat zo’n wijk echt beter zou maken.”

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel