Toepassing Ytong Multipor in Eersel

dinsdag 4 mei 2010
timer 2 min
In Eersel wordt Ytong Multipor voor het eerst aangebracht.

In Eersel wordt Ytong Multipor voor het eerst aangebracht door de eigen bouwafdeling van Xella. Xella doet dit omdat ze topkwaliteit wil leveren. Het complex waar de garage deel van uitmaakt, is heel duurzaam.

 

De omgeving van het gemeentehuis in Eersel is in de laatste jaren opnieuw

ingericht. De gemeente Eersel heeft het gebied aangepast aan de nieuwbouw van het gemeentehuis. Woonbedrijf heeft op de hoogte van het Poeliejoepark de appartementen als laatste onderdeel van deze herinrichting ontwikkeld.

 

Onder het appartementencomplex komt een afgesloten parkeergarage met een capaciteit van 78 parkeerplaatsen. De drie gebouwen worden onderling verbonden door het dak van de parkeergarage. Het dak wordt voorzien van een zogenaamde sedumlaag, waardoor een prachtige daktuin ontstaat zodat de gebouwen perfect integreren in de parkachtige omgeving.

 

De gebouwen zijn daarnaast zeer energiezuinig ontworpen onder meer door het

gebruik van hoogwaardige materialen en toepassing van aardwarmte. De aardwarmte-installatie zorgt ervoor dat de verbruikskosten over het algemeen lager zijn dan bij een traditioneel verwarmingssysteem.

 

In de warme zomermaanden zorgt het systeem juist voor wat verkoeling. Een extra voordeel is dat het systeem geheel gebruik maakt van vloerverwarming. U heeft dus geen radiatoren in het appartement waardoor u het bovendien gemakkelijker kunt indelen.

 

Het plan is ontwikkeld door Woonbedrijf uit Eindhoven en is ontworpen door het gerenommeerde bureau Vermeulen van Aken Architecten uit Waalre dat ook de uitbreiding van het gemeentehuis in Eersel heeft ontworpen. Bouwbedrijf Baken uit Valkenswaard is de hoofdaannemer van het bouwproject.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel