Steeds beter en sneller bouwen

zondag 2 mei 2010
timer 1 min
“Ik denk dat snel en flexibel bouwen tegen een scherpe prijs en op locaties verspreid over het hele land kansrijk is. Voorbeelden genoeg. Kijk bijvoorbeeld naar Mark Spee van de Verbouwshop. Die heeft nu een Plug & Play starterswoning in de aanbieding. Helemaal prefab: vier dozen en twee driehoekjes én klimaatneutraal. En dat voor 185.000 euro.”

Peter Fraanje, innovatiemanager bij Bouwend Nederland, kijkt naar Spee en weet dat het goed zit met ‘lean’ bouwen in Nederland. Een manier van werken, overgewaaid uit de Japanse automobielindustrie die nu ook in de Nederlandse bouw doordringt. “Mijn indruk is dat na jaren van samen een lego-huis bouwen (eerst op de traditionele manier, dan veel sneller en beter met lean) en hier en daar een proefproject lean nu echt doorzet in de bouw. Er ontstaan groepen van bedrijven die projectoverstijgend samenwerken en samen een ‘treintje’ vormen en steeds beter en sneller gaan bouwen.”

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel