Passiefkozijn in passiefrenovatie

donderdag 15 april 2010
timer 1 min
In april 2010 start de Woningcorporatie Aramis AlleeWonen de transformatie van 133 huurwoningen in de wijk de Kroeven door middel van het concept ‘Passief Renoveren’.
Timmerfabriek Overbeek levert voor dit project een door hen nieuw ontwikkeld Passiefkozijn. Dit uniek geïsoleerde houten kozijn is opgebouwd uit lariks, vuren, het isolatiemateriaal ‘Purinit’ en wordt afgedekt met een aluminium buitenbekleding. De kozijnen worden zodanig in de houtskeletbouwwanden opgenomen dat een optimaal geïsoleerde aansluiting tussen kozijn en wand ontstaat. Als voordeur wordt een Passiefdeur ‘PLG’ gekozen met een dikte van 98 millimeter en met een Ud waarde van 0,78 W/m2.K. Als achterdeur is een naar buitendraaiende Passiefdeur ‘STD’ ontwikkeld die is samengesteld uit geïsoleerde lariks. De kozijnen worden voorzien van een KOMO certificaat en voldoen aan de eisen van inbraakwerendheid weerstandsklasse 2. Het nieuw ontwikkelde Passiefkozijn heeft voor dit project een Uw waarde van 0,74 W/m2.K.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel