Park+Ride's in Utrecht

zondag 2 mei 2010
timer 1 min
De gemeente Utrecht wil autoverkeer zoveel mogelijk buiten de binnenstad houden en parkeren concentreren in P+R’s. Op dit moment heeft Utrecht vier P+R’s: Westraven (824 plaatsen), Veemarkt (500), Papendorp (250) en Muziektheater (210). De stad wil dat areaal de komende jaren fors uitbreiden met P+R’s in Hooggelegen (2000) en De Uithof (2010).  

KCAP Architects & Planners in Rotterdam heeft, in coproductie, de twee nieuwe P+R’s in Utrecht ontworpen, Hooggelegen samen met JHK Architecten, De Uithof met Studio SK, onderdeel van Movares.

 

Parkeren

“In het algemeen is parkeren onderdeel van de opgave,” zegt Irma van Oort partner en architect bij KCAP in Rotterdam. “Vooral in binnenstedelijke context is het volume van het gebouw dat je wilt bouwen afhankelijk van de parkeercapaciteit die je kunt realiseren. Het parkeren is vaak in deze gebouwen verborgen, in het gebouwvolume of onder de grond. Ten aanzien van P+R-gebouwen is parkeren het gebouw zelf en worden er vanuit de herkenbaarheid en de signaalfunctie andere eisen gesteld. Het parkeren moet juist zichtbaar zijn en het parkeergebouw een icoon.”

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel