Parkeergarage esthetisch en antislip gerenoveerd

woensdag 6 maart 2024

De parkeergarage onder het kantoorpand van RET in Rotterdam was niet meer in goede staat. De vloeren waren verouderd, glad en vertoonden scheurvorming. Tijd voor renovatie dus! De producten van Triflex werden hierbij ingezet om het gewenste resultaat te bereiken.
 

De uitdaging

In de parkeergarage was sprake van een onbehandelde en vervuilde parkeervloer, waarin scheurvorming aanwezig was. Ook was de vloer erg glad. Hierin moest verandering komen, terwijl de parkeergarage wel zo veel mogelijk in gebruik moest blijven om overlast te beperken.

De oplossing

De parkeergarage bestaat uit twee parkeerlagen. Op de eerste laag (-1) bood het Triflex CPS-i+ systeem de oplossing. Dit systeem is mechanisch zwaar belastbaar, extreem slijtvast en veilig antislip. Daarnaast biedt het een verhoogde mogelijkheid tot scheuroverbrugging voor berijdbare oppervlakken.

Op de tweede parkeerlaag (-2) is het Triflex UCS systeem gebruikt. Dit systeem werd gebruikt omdat het bestand is tegen optrekkend vocht, wat op deze parkeerlaag van belang was. Daarnaast is dit systeem bijzonder geschikt voor ondergrondse parkeergarages waar met een minimale toepassing van kunstlicht toch een uitnodigende ruimte ontstaat.

Het proces

Erkend Triflex verwerker Multi Protect Specialistisch Aannemingsbedrijf voerde de klus in de parkeergarage uit. Ze begonnen met het schoonmaken en schuren van de bestaande vloeren, waarna ze de gewenste Triflex systemen konden aanbrengen. Doordat de uitvoering rondom de kerstvakantie plaatsvond, kon de overlast beperkt blijven vanwege het standaard minder gebruik van deze parkeergarage gedurende de kerstvakantie. Zo bleef de overlast van de renovatie minimaal.

Het resultaat

Het resultaat mag er zijn; een verbetering zowel op het gebied van uitstraling als veiligheid door de toepassing van antislip in de systemen. De medewerkers van RET kunnen weer jarenlang genieten van deze parkeergarage.

Bron: Triflex