Neem de regie

zondag 2 mei 2010
timer 1 min
Klimaatbeleid is noodzakelijk, daar is zo goed als iedereen het wel over eens. Vanuit de overheid is dit vertaald in beleid en wel langs twee sporen: reductie van CO2-emissies, om de temperatuurstijging te beperken, en het klimaatbestendig maken van Nederland.

Ten aanzien van CO2-emissies is de gebouwde omgeving een belangrijke sector. Ongeveer een derde van de landelijke emissies wordt veroorzaakt door het gebruik van fossiele brandstof voor ruimteverwarming, koeling, warm tapwater, verlichting en het van stroom voorzien van allerlei huishoudelijke apparaten.


Ruimtelijke ontwikkeling
Via convenanten heeft het Rijk ook afspraken gemaakt met de belangrijkste actoren in de gebouwde omgeving, zoals gemeenten, projectontwikkelaars, corporaties, de bouwsector en de energiebedrijven, om het brandstofgebruik sterk te reduceren en het aandeel van duurzame energie te vergroten. Naast het aanscherpen van de energieprestatie van nieuwe gebouwen in 2011 en 2015, gaan die afspraken uit van ‘energieneutrale nieuwbouw’ in 2020 en voor de bestaande bouw streeft men naar een reductie van 30 procent in 2020.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel