Meer (be)grip in de bouw

donderdag 15 april 2010
timer 2 min
Het bouwproces móet beter, daar is iedereen het over eens. Met Inno Concept Bouwen – een innovatieve vorm van integraal ontwerpen en bouwen – is een belangrijke slag gemaakt. In het kort is Inno Concept Bouwen (ICB): een intensieve samenwerking tussen álle bij het bouwproces betrokken partners, in het gehele traject van ambitie tot product, met ondersteuning van BIM-software, waarbij alle technische gegevens in één 3D-model worden samengebracht.

De kracht van ICB zit voornamelijk in de samenwerking en het commitment van de betrokken bouwpartners. Van opdrachtgever, architect, constructeur, aannemer, installateur tot leverancier wordt betrokkenheid verwacht. En de intentie, om het project in gezamenlijkheid succesvol te realiseren. Dat betekent, dat iedere deelnemer en ook de opdrachtgever, een pro-actieve houding aanneemt. Kennis en ervaring worden gedeeld, al in een vroeg stadium van het bouwproces. Door deze projectongebonden uitwisseling en de bereidheid om van en aan elkaar te leren, ontstaat een kennisplatform. Vanuit dit kennisplatform wordt in gezamenlijkheid gezocht naar de beste ontwerpbeslissingen en oplossingen bij knelpunten in de uitvoering. Door elkaars standpunten en technische inbreng te kennen, ontstaat een wederzijds begrip. Het maximale resultaat kan worden bereikt, door het ICB-proces vanaf het Programma van Eisen van de opdrachtgever, vorm te geven.

Om in ieder project dit optimale resultaat te bereiken, werken binnen ICB Nederland B.V. vaste, gelijkgestemde projectpartners samen. Partners, die begrijpen dat investeren in relaties het hoogste rendement oplevert. Niet alleen financieel, maar ook in klanttevredenheid. En daarmee ontstaat een stevige basis voor continuïteit.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
S&A artikel